i need a new computer, help me please , i dotn know much about the specs , I want ... - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-12-2005, 04:17 PM   #21 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,433
Default

u could do it in a couple of hours. it doesnt take long. to be honest, formatting the hard drive is always a bigger pain in the ***.

and by things to sit on, im assuming u mean sockets/slots/bays? then yes, the case has bays, the mobo has the slots and the socket for the CPU. if i were you, i would do a lot of online research before hand so u know exactly what is going into ur comp.
__________________

__________________





-AMD Athlon 64 3200+ Winchestor
-MSI K8N Neo4-F
-Sapphire Radeon X850 XT
-2x 1024 Corsair XMS Pro

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value="Search!"></form> Search TF before you post!
dhw200 is offline  
Old 06-12-2005, 04:21 PM   #22 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 37
Default

that monarch site is too complicated to look at ,

the link works you just have to take the s off
__________________

kirtis_mcleskey is offline  
Old 06-12-2005, 05:03 PM   #23 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 37
Default

i guess i will keep looking for pre built ones on the net like bestbuy.com ect.

i dotn knwo what im buying ,
but i am not geting my computer from
my home town
kirtis_mcleskey is offline  
Old 06-12-2005, 05:49 PM   #24 (permalink)
Member (again)
 
macdude425's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raul's Wild Kingdom...How 'bout that, huh?
Posts: 4,202
Send a message via AIM to macdude425 Send a message via Yahoo to macdude425
Default

If I were you, I wouldn't trust Best Buy.

http://techist.com/showthread.php?s=&threadid=47979
__________________



Debian Support Forums!
macdude425 is offline  
Old 06-12-2005, 05:51 PM   #25 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 37
Default

where is a online place then that has good already built computers for what im waw nting to use it for
kirtis_mcleskey is offline  
Old 06-12-2005, 05:55 PM   #26 (permalink)
Member (again)
 
macdude425's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raul's Wild Kingdom...How 'bout that, huh?
Posts: 4,202
Send a message via AIM to macdude425 Send a message via Yahoo to macdude425
Default

If there's a Fry's in your area, I suggest buying one of the machines that they build.

Monarch is very good; I don't see why you are having trouble navigating thru their website.

I cannot stress this enough:
DO NOT RESORT TO BUYING A DELL!!

EDIT: I'd suggest buying a Mac Mini, but since they will be changing architectures soon, I'm not really sure if that would be wise.
__________________



Debian Support Forums!
macdude425 is offline  
Old 06-12-2005, 06:43 PM   #27 (permalink)
Sui
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: Socal
Posts: 665
Default

I wouldn't buy a pre built computer if I was you, they cut lots of corners, use cheap hard drives, ect.....

If you don't want the hassle of building one yourself then ask a couple computer stores(or if you see a geek walking around frys) how much they'd charge you for assembling parts that you bought, and installing windows/drivers and all that shi t. Think low 100 range. Then you can get a computer thats recommended to you by...... well start a new thread asking for recommendations.

You should be happy with the comp aspire.comptech designed, except that motherboard is pci-e, and the video card is agp.... sooo maybe this video card instead
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814145108

you could go with something cheaper, but this is about as low as I'd go.
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814170067

It would be nice to have a sata dvd drive but those are still few and far between.
Sui is offline  
Old 06-12-2005, 06:46 PM   #28 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 37
Default

can you pick a computer on the monarchs site for me

there is all kinds of options ect.
where is one for my needs
kirtis_mcleskey is offline  
Old 06-12-2005, 07:24 PM   #29 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,946
Default

Here's one: not the greatest video card but good enough for your needs:http://www.monarchcomputer.com/Merch...deluxedesktops
I assume you'll need an operating system too..
__________________
LIAN LI PC-7B PLUS II
OCZ MODSTREAM 520W
P4 3.2
2GB KINGSTON
EVGA 6800GS PCI-E
ASUS P5GD1
WD CAVIAR X2
LG DVD BURNER X2
vaderpro is offline  
Old 06-13-2005, 09:27 AM   #30 (permalink)
Super Techie
 
Lasrix's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 363
Default

i'm sure he can find one with his P2P. :-P

heh
__________________

__________________
<img src=\"http://i4.photobucket.com/albums/y137/Lasrix/fags.jpg\" >
Lasrix is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.