i need help with 5.1 surround - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-11-2004, 10:45 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 711
Default i need help with 5.1 surround

i just bought a new 5.1 surround sound system for my pc and a new sound card that was recommended to go with so i would only imagine that it is compliant with it well the S card is a 6 channel and i have it all hooked up but my only problem is that i can only get the sub and the 2 front speakers to work. my back left and right and middle one will not work what do i need to do?
__________________

__________________

IYAOYAS...lol
æArchOAngelæ is offline  
Old 11-11-2004, 10:47 AM   #2 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Check your audio properties.
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 11-11-2004, 10:50 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 711
Default

what do u mean? like in the sound options how i can choose the speaker setup? i did that if that is what your refering too.
__________________

IYAOYAS...lol
æArchOAngelæ is offline  
Old 11-11-2004, 10:56 AM   #4 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

I mean the sound option from your soundcard and those from the mediaplayer you are using. What are u playing? and MP3?
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 11-11-2004, 11:01 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 711
Default

my sound card doesnt have its own program windows just installed by itself. im using the windows multi media player the newest version 9.0 i think.
__________________

IYAOYAS...lol
æArchOAngelæ is offline  
Old 11-11-2004, 11:58 AM   #6 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

check the settings in mediaplayer
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 11-11-2004, 01:01 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,007
Default

the sound card should have come with its own software. uninstall the card, reboot, when windows goes to try installing the newly detected hardware (soundcard) cancel out the process. goto the cdrom that comes with the sound card and run their setup program. once thats done you should have a new control panel for that soundcard. there you will hopefully find the options to set it up for 5.1.

btw, what brand sound card is it?
jaksback is offline  
Old 11-11-2004, 01:17 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3,937
Default

make sure your source is encoded in surround sound. try playing a DVD movie encoded in dolby digital. if your playing mp3 enable the stereo surround sound option to output stereo to all surround channels
ekÆsine is offline  
Old 11-13-2004, 10:06 AM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 711
Default

i got it man, it finnaly worked i rolled back the driver to nothing then i restarted it already knew it so i swtiched pci slots and it was going to reinstall it so i canceld it and used the software
i got a whole new media control panel
thanks guys for all the help
__________________

__________________

IYAOYAS...lol
æArchOAngelæ is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.