i may need new psu - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 08-06-2005, 03:27 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Aug 2005
Posts: 3
Default i may need new psu

im having a problem running my BFG-tech 6800 oc 128mb agp video card, and it may be the power supply. i bought it from someone for whom it worked perfectly.

here is what i am running. my psu (350w) is working to power this setup. there are no additional pci cards or anything.

asus a8v deluxe\
corsair xms 2x512 pc4000
venice 3000+ stock hsf
2x ide 40gb hd
1x dvd-rw
4x case fan
gainward gf4 ti 4800se
lcd display on my case (o.O)

it can power all of this w/ the +12v rail at 11.6v. when i use my 6800 instead of gf4, bg tech support says all the components im running are taking 345w total.

-using the 6800
when i use my 6800, it works fine inthe boot and in windows before nvidia firmware drivers are installed. however, after i install nvidia firmware (tried 77.72, 71.89, and bundled drivers) the problem comes. it showsme display on the bootup, up until the windows loading screen. but when it should be going into the login screen, my display suddenly goes out. i can get the display back if i either boot in safe mode or boot w/ last good config settings. bfg tech support was not able to help me w/ this problem.

-what i think
i think that this is because the 6800 uses much less power to run video from the plugnplay vga chip than to run it from the 6800 gpu. i would think a 350w psu could support at least 400w max rather than less than its rating. this is why im not sure its the psu, but tech support said it is. the number of outputs on my psu is pretty small,
2x w/2 4pin hdd molex + 1 4pin floppy molex
1x 20pin atx
1x 4pin auxilary
1x 6pin flat long thing that i dont use...
1x some other thing i dont use and cant remember (not at home).

anyways, think this is the psu?

phillio is offline  
Old 08-06-2005, 04:20 PM   #2 (permalink)
Super Techie
Join Date: May 2005
Posts: 457
Send a message via AIM to damasta55r

Just get a new psu.. 18A on the +12V rail at least.


First got a computer 4 years ago. Windows ME. Got second hand computers with different operating systems from my family members to play around with...

damasta55r-Cnet forum Computing.net techist.com Computerhelpforum.org

AMD 3700+ San Diego
Corsair 1GB 2x512
eVGA 6600GT
250GB Hard Drive
Sound Blaster Audigy
Windows XP HOME W/SP2
damasta55r is offline  
Old 08-06-2005, 06:55 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475

You might not have enouph Ampage (like above). An antec 350w might work but i'd go with a 420w thermaltake (maybe even cheaper) to be safe.
turtile is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:15 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.