i have a compaq persario that keeps restarting itself - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-18-2005, 03:27 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 6
Angry i have a compaq persario that keeps restarting itself

i got a compaq persario and everytime i put an operating system and it gets to the part where it installs my drivers it restarts its self, most of the hardware is onboard so i don't even know where to start plz help
__________________

needthahelp is offline  
Old 03-18-2005, 03:47 AM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

does it always restart at that point? Compaqs are known for crap cooling, so it could be overheating
__________________

__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 03-18-2005, 03:52 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 6
Default

i can run it forever with a boot disk like in dos and it doesn't do it
needthahelp is offline  
Old 03-18-2005, 11:27 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,363
Default

WAYNE THAT"S DAMN STRAIGHT RIGHT!!!! I have a laptop, 80 celsius what gives? The CPU got fried. lol oh and needthahelp you might have a sasser worm. just a guess
__________________

Quote:
Ricer: from the latin word Ricarius meaning to suck at everything you attempt.
desiboi is offline  
Old 03-18-2005, 11:32 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 240
Default

try downloading some temperature measuring tools and checking your cpu temps to test if this is the problem or if it might be something else
__________________
Cure for Boredom
bigbmxdave is offline  
Old 03-18-2005, 12:08 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 29
Default

Sounds like a common hard drive issue. You might need a new hard drive. Check your IDE cables and make sure they are plugged tight.
jirwin is offline  
Old 03-20-2005, 03:48 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 6
Default

i have changed the hard drive once with a 2gig just to see if it was that i was wondering if some kind of hardware in the computer could be messed up
needthahelp is offline  
Old 03-20-2005, 04:02 PM   #8 (permalink)
Systems Engineer
 
Crysalis's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: United States
Posts: 1,675
Send a message via AIM to Crysalis
Default

Quote:
Originally posted by desiboi
WAYNE THAT"S DAMN STRAIGHT RIGHT!!!! I have a laptop, 80 celsius what gives? The CPU got fried.
LOL You think thats hot? Try my 101ÂșC !! (WITH good cpu fan and case fan) LOL.

It runs soo hot, but it works like a champ somehow Next time it gets that high, i'll post a screenie of speedfan.
__________________
I have a computer with stuff in it.
Crysalis is offline  
Old 03-20-2005, 07:57 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 6
Default

i don't think it is the temp because if you run it in dos it will run forever
__________________

needthahelp is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.