Huge Mic/mobo problem.. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-12-2005, 03:04 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 42
Send a message via ICQ to vumpler Send a message via AIM to vumpler
Default Huge Mic/mobo problem..

For one my analog ports don't even work for audio in the back, only the Mic, and audio in ports work. I also have digital speakers so I use them and the problem is fine.. But here's my problem.

10% of the time my Mic will work and the rest of the time it wont. Like just now I got it to work, then within 3 minutes it stoped working. I have 4 different mic's I've tryed so thats not the issue. The sensing goes to saying Sereo Line In under Microphone instead of saying Microphone... Then I can't get it to work from then on. Sometimes it would work if i moved the mic to the front audio port but hell that's not worked but twice ever...

Is there something I'm missing? I just downloaded the new realtek drivers hopeing that would fix something and no it hasnt.

[update]
well now i can get it to work if i unmute it under sound playback but good lord i don't want to hear myself when I talk :/
__________________

__________________
GA-K8NF-9
6800GT PCI-E
Athlon_64_3500+
Antec_True_Blue_480_PSU
Maxtor_300GB_8MB_7200RPM
2x512_pc3200 (winbond moduled)
RazerDiamondback Mouse (Best Ever)
vumpler is offline  
Old 03-12-2005, 03:14 PM   #2 (permalink)
Sui
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: Socal
Posts: 665
Default

hmmmm same motherboard.... let me get my mic
__________________

Sui is offline  
Old 03-12-2005, 03:34 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 42
Send a message via ICQ to vumpler Send a message via AIM to vumpler
Default

ok
__________________
GA-K8NF-9
6800GT PCI-E
Athlon_64_3500+
Antec_True_Blue_480_PSU
Maxtor_300GB_8MB_7200RPM
2x512_pc3200 (winbond moduled)
RazerDiamondback Mouse (Best Ever)
vumpler is offline  
Old 03-12-2005, 03:47 PM   #4 (permalink)
Sui
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: Socal
Posts: 665
Default

mmmm everything works fine for me, are you sure your pluging everything in the right jacks? In that realtek sound manager if you click the blue button below the jack you can set it to manual and sellect speaker, mic, headphone, and line-in.
Sui is offline  
Old 03-12-2005, 03:49 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 42
Send a message via ICQ to vumpler Send a message via AIM to vumpler
Default

yes their all in the right spots. I may have a bad mobo :/ I'm sure of it actually. But the fact that the mic will work sometimes and sometimes not boggles me.
__________________
GA-K8NF-9
6800GT PCI-E
Athlon_64_3500+
Antec_True_Blue_480_PSU
Maxtor_300GB_8MB_7200RPM
2x512_pc3200 (winbond moduled)
RazerDiamondback Mouse (Best Ever)
vumpler is offline  
Old 03-12-2005, 03:51 PM   #6 (permalink)
Sui
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: Socal
Posts: 665
Default

Also in options you can turn off jack sensing. You might have a problem with the mic too.
Sui is offline  
Old 03-12-2005, 03:53 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 42
Send a message via ICQ to vumpler Send a message via AIM to vumpler
Default

nope the mic is fine...
__________________
GA-K8NF-9
6800GT PCI-E
Athlon_64_3500+
Antec_True_Blue_480_PSU
Maxtor_300GB_8MB_7200RPM
2x512_pc3200 (winbond moduled)
RazerDiamondback Mouse (Best Ever)
vumpler is offline  
Old 03-12-2005, 04:15 PM   #8 (permalink)
Sui
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: Socal
Posts: 665
Default

setting it to manual doesn't work? I don't know then, it give me no problems.
Sui is offline  
Old 03-12-2005, 06:45 PM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 42
Send a message via ICQ to vumpler Send a message via AIM to vumpler
Default

ok here's the problem for the fix if anyone ever has this problem... In my situation I have to unmute the microphone (which I've never had to do before) and allow digital audio to play but not analog... It's the only way to do it...
__________________

__________________
GA-K8NF-9
6800GT PCI-E
Athlon_64_3500+
Antec_True_Blue_480_PSU
Maxtor_300GB_8MB_7200RPM
2x512_pc3200 (winbond moduled)
RazerDiamondback Mouse (Best Ever)
vumpler is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.