how's this? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-27-2004, 09:30 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 670
Default how's this?

1. Can anyone suggest anything to improve this? for the same price or less. i will be overclocking the CPU thats why ive chosen the 2400Mobile.

GMC H60 case + 400W Maxpower PSU
Abit NF7-S Rev 2.0
AMD Athlon XPMobile2400+
2x512Mb Corsair XMS DDR400
GeForce 6800GT 256Mb
2x80Gb WD SATA 7200Rpm

2. could anyone recommend a HSF that is good, but quiet? (<40dB)
3. I'm not sure about the ram should i try to get PC4400? or keep it as the corsair?
4. should i get this graphics card, or go for the 9800Pro 256Mb? because it is significantly cheaper, but not even close in performance...
__________________

__________________
<img src=\"http://i25.photobucket.com/albums/c62/HAVOC2k5/Sempron_Userbar.png\">
Raekwon is offline  
Old 08-27-2004, 09:38 PM   #2 (permalink)
ag3
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,536
Default

Looks good. DEFINATLY stick with Corsair. You can use the stock heatsink and mount the appropriate size of the Vantec Stealth fan.

As much as I hate to say this... the 6800 GT Ultra will outperform the 9800 PRO 256 for 2 reasons. One, the architecture of the 9800 256 was changed. The 9800 128 outperforms it. Second, nVidia drastically dropped image quality to increase performance (they needed to outperform ATi for once)...

For the memory, if you are able to find PC4400 (DDR1), it is really PC3200 (400 Mhz) which has been overclocked.

Those WD Caviar HDDs are a very good choice.
__________________

ag3 is offline  
Old 08-27-2004, 09:51 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 670
Default

ok, i knew that the 6800 outperforms the 9800, but the issue is that the 6800 costs heaps more, so would it be better just to wait, another few months and get the 6800 or just get the 9800 and upgrade it later?
__________________
<img src=\"http://i25.photobucket.com/albums/c62/HAVOC2k5/Sempron_Userbar.png\">
Raekwon is offline  
Old 08-27-2004, 09:57 PM   #4 (permalink)
WOOOOOOOO
 
bobojuice's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Miami
Posts: 818
Send a message via AIM to bobojuice Send a message via Yahoo to bobojuice
Default

Sell some stuff and get the 6800. Whats the use of getting the 9800 if youre just gonna replace it...
__________________
Quote:
Originally Posted by Norcent
It would be bad if you had a divorse over something stupid like batteries.
LETS DANCE!!!
bobojuice is offline  
Old 08-27-2004, 10:03 PM   #5 (permalink)
ag3
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,536
Default

I agree with Bobojuice.
ag3 is offline  
Old 08-27-2004, 10:11 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 670
Default

i saw this posted in another thread:

http://www.newegg.com/app/ViewProduc...186-103&depa=0

maybe this would be the one to get, seeing as the 2400Mobile wont come with a heatsink or fan, because that wouldnt fit in a laptop.
__________________
<img src=\"http://i25.photobucket.com/albums/c62/HAVOC2k5/Sempron_Userbar.png\">
Raekwon is offline  
Old 08-27-2004, 10:28 PM   #7 (permalink)
ag3
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,536
Default

Quote:
Originally posted by Raekwon
i saw this posted in another thread:

http://www.newegg.com/app/ViewProduc...186-103&depa=0

maybe this would be the one to get, seeing as the 2400Mobile wont come with a heatsink or fan, because that wouldnt fit in a laptop.
Are u implying that the CPU doesn't have any cooling device? It's just the CPU? Or am I missing something? lol
ag3 is offline  
Old 08-27-2004, 10:36 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 670
Default

yeah, because its the Mobile XP2400+ its designed for laptops. it has an unlocked multiplier and can be clocked to about 3.4Ghz - thats why im getting it
__________________
<img src=\"http://i25.photobucket.com/albums/c62/HAVOC2k5/Sempron_Userbar.png\">
Raekwon is offline  
Old 08-27-2004, 11:22 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 670
Default

what are peoples thoughts on corsair value select? im chosing between 2x512Mb Value select or 2x256Mb of the exact same stuff, just not value select. and the Value select is only $10 more expensive, what should i get?
__________________
<img src=\"http://i25.photobucket.com/albums/c62/HAVOC2k5/Sempron_Userbar.png\">
Raekwon is offline  
Old 08-27-2004, 11:37 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 670
Default

now that i think about it.... i recon ill go for the 2x256Mb, coz ill be overclocking heaps...
__________________

__________________
<img src=\"http://i25.photobucket.com/albums/c62/HAVOC2k5/Sempron_Userbar.png\">
Raekwon is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.