How to update Bios on new build? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-29-2005, 11:10 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 3
Default How to update Bios on new build?

Im getting ready to start my first build from scratch. Im going to buy a Asus a8n-sli board and the new 3700+ sandy core. Ive heard that you have to update the bios for the new sandy core to work. How do you update the bios on a new build?
__________________

DavidR is offline  
Old 04-29-2005, 12:08 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 148
Default

You can download the update from the ASUS website and use the included utilities on the CD to flash your BIOS.
__________________

GrayWolf is offline  
Old 04-29-2005, 12:43 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 3
Default

Forgive me if Im stupid in all of this, but from what Ive been hearing is that the computer wont POST without the update. Can you flash the BIOS without POSTing? Or is this wrong information as far as the POSTing is concerned? Im confused.
DavidR is offline  
Old 04-29-2005, 01:32 PM   #4 (permalink)
Him
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him
Default

I dont know if that is right. If you're computer dosent POST, you have no way of accessing the floppy drive, in turn granting you no access to flashing your bios. POST stands for Power On Self Test, it is the very first thign your computer does when you turn it on. When your computer dosent post, you have major problems.

Unless you have to start it with a cpu that dosent need the update, flash it, turn it off, change the cpu, and then turn it back on. But that hardly seems practical.
Him is offline  
Old 04-29-2005, 04:09 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 3
Default

Thanks for the info. I ended up calling Asus and they said that the computer should boot up and then I just need to load the latest BIOS.
DavidR is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.