How long does Defrag take???? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-17-2004, 11:55 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 616
Send a message via AIM to OnlyCurious Send a message via Yahoo to OnlyCurious
Default How long does Defrag take????

I have a 633mhz comp... yea yea.. slow as hell.. but when i try to defrag it... it goes from 1-2% done... seems like nothing is happening.. and i've left the computer on for a day, but it still jumps back and forth from 1-2%.... Anyone know what i can do?
__________________

OnlyCurious is offline  
Old 12-17-2004, 12:01 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,343
Send a message via AIM to southernlady Send a message via Yahoo to southernlady
Default

How big is the hard drive and how full is it? That makes a BIG difference. Liz
__________________

__________________
<font size=\"1\"><a href=\"http://www.prioritycomputers.net/\" target=\"_blank\">Priority Computers</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download506.html\" target=\"_blank\">AdAware SE</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download2471.html\" target=\"_blank\">SpyBot-Search & Destroy</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download2859.html\" target=\"_blank\">SpywareBlaster</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download3045.html\" target=\"_blank\">SpywareGuard</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download3155.html\" target=\"_blank\">HijackThis</a> | <font color=\"red\"> <a href=\"http://www.stealingisillegal.com/\" target=\"_blank\">Stealing is illegal</font></a> <form action=\"http://www.theriddlehouse.com/random/tfsearch.php\" method=\"get\"><br />
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search Tech-Forums!\"></form><font size=\"1\"><i>Powered by Emily!</i></font><br />
<br />
southernlady is offline  
Old 12-17-2004, 12:05 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 616
Send a message via AIM to OnlyCurious Send a message via Yahoo to OnlyCurious
Default

it's only a 20gig harddrive and only 6gig is used up... 128mb ram... the computer is pretty much a POS.. lol but yea.. what can i do?? southernlady.. how do i quote you in this reply so everyone knows i'm talking to you....
__________________
Use my advice at your own risk.

My rig:
CoolerMaster Centurion 5
SamSung 20" LCD
Intel E6750 @ 2.66Ghz
Gigabyte p35-ds3r
Patriot Extreme 2gb 4-4-4-12
Sapphire X1950XT 256mb
Samsung 500gb @ 7200
PSU Xclio GreatPower 550W
Samsung DVD Burner
Logitec X-230 2.1
OnlyCurious is offline  
Old 12-17-2004, 12:16 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,343
Send a message via AIM to southernlady Send a message via Yahoo to southernlady
Default

[quote]
and then you close it with the same but a / before the quote

You have to use those with text in between.

I suspect you have your computer all gummed up. Go to this thread: http://www.techist.com/showthread.php?threadid=34713 and do everything except the HiJack log right now and then see if you can defrag. If you still can't defrag, run the HiJack Log, post it in the HiJack Log Analyze forum but PLEASE be patient, There is a backlog in there and I am way behind. Liz
__________________
<font size=\"1\"><a href=\"http://www.prioritycomputers.net/\" target=\"_blank\">Priority Computers</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download506.html\" target=\"_blank\">AdAware SE</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download2471.html\" target=\"_blank\">SpyBot-Search & Destroy</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download2859.html\" target=\"_blank\">SpywareBlaster</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download3045.html\" target=\"_blank\">SpywareGuard</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download3155.html\" target=\"_blank\">HijackThis</a> | <font color=\"red\"> <a href=\"http://www.stealingisillegal.com/\" target=\"_blank\">Stealing is illegal</font></a> <form action=\"http://www.theriddlehouse.com/random/tfsearch.php\" method=\"get\"><br />
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search Tech-Forums!\"></form><font size=\"1\"><i>Powered by Emily!</i></font><br />
<br />
southernlady is offline  
Old 12-17-2004, 12:29 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

Can take minutes. Can take days. Depends on the fragmentation of the data, how much data there is, and how fast your system is.
__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 12-17-2004, 01:17 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,007
Default

hit the "quote" button under the staus thing on the left under a persons avatar and such to quote.
jaksback is offline  
Old 12-17-2004, 01:41 PM   #7 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

I agree with shoobie.
Click analyze and it will show how fragmented it is.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 12-17-2004, 02:55 PM   #8 (permalink)
ID.10T
 
ohGrFreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Midwest in tha houzze
Posts: 1,657
Send a message via AIM to ohGrFreak Send a message via Yahoo to ohGrFreak
Default

on my comp in my sig, with the huge harddrive, defrag only takes but an hour when it's really fragmented at it's worst. then again, on my dad's old gateway 76? mhz comp with a small harddrive, it would take all day.
__________________
ohGrFreak is offline  
Old 12-17-2004, 02:57 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 589
Send a message via AIM to GeckoEcho421 Send a message via Yahoo to GeckoEcho421
Default

Quote:
Originally posted by OnlyCurious
it's only a 20gig harddrive and only 6gig is used up... 128mb ram... the computer is pretty much a POS.. lol but yea.. what can i do?? southernlady.. how do i quote you in this reply so everyone knows i'm talking to you....
Or you could just click the quote button...
__________________
If you ever have any questions feel free to email me at dhughes3@gmail.com, I will send you back an email as soon as possible.
<table width=\"100%\" border=\"3\" align=\"default\" cellpadding=\"3\" cellspacing=\"2\" bordercolor=\"#485F8D\"><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"left\"></div><div align=\"left\"><font size=\"2\"><strong><font color=\"brown\" size=\"2\"><marquee behavior=\"alternate\" width=100%><b><font color=#43525F size=\"2\">Goo g l e ||G o o gl e ||G o o gl e</font></b></marquee></font></strong></font></div></td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><font size=\"1\"><b><font color=#43525F>Mobo: </font></b><font size=\"1\">MSI \"K8N Neo2 Platinum\" <b><font color=#43525F>Chipset: </font></b>nForce3 ULTRA <b><font color=#43525F>CPU: </font></b>AMD Athlon 64 3500+ (Socket 939) <b><font color=#43525F>Physical memory:</font></b> Corsair XMS 1GB(512MBx2) 2-2-2-5 <b><font color=#43525F>Videocard:</font></b> eVGA nVIDIA GeForce 6800 GT<b><font color=#43525F> Soundcard:</font></b> Creative Audigy 2 </font></font><font color=#43525F size=\"1\"><b>Currently running: </font></b><font size=\"1\">XP Pro SP2 </td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"center\">How much PSU power is enough? </div></td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"center\"><a href=\"http://whatpulse.org/stats/users/142979/\"><img src=\"http://whatpulse.afraid.org/sig/GeckoEcho421.png\" border=\"0\"></a></div></td></tr></table>
GeckoEcho421 is offline  
Old 12-17-2004, 03:07 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 303
Default

only 6 gigs used? pfftt

Good ole' standby...

reformat the beast.
__________________

__________________


eipeks is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.