How to install XP? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-10-2003, 08:00 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 62
Default How to install XP?

How do i install XP on a totally blank hard drive? Does a window come up saying to install your OS or is this a job for a techie friend.
__________________

Rhys is offline  
Old 08-10-2003, 08:02 AM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 62
Default

Also do i need a fast pc to have two hard drives.
__________________

Rhys is offline  
Old 08-10-2003, 01:00 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2003
Posts: 153
Default

no, go to BIOS make sure u boot from cd-rom before the hard drives pop the cd in start your computer and follow the onscreen intructions
darthparth is offline  
Old 08-10-2003, 05:46 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 268
Default

Do you just want two hard drives or RAID?

When installing XP remove or disable in BIOS all un-necessary components just keep your gfx card (the older the better), modem and use the mobo's onboard sound to give the install an easier time AND only use GOOD quality memory 256mb (min) and a single stick if possible.

DONT have any networking devices (disable if onboard), pci sound cards, printers/scanners etc installed.

Install each additional device one at time (rebooting after each install).
roho is offline  
Old 08-10-2003, 06:04 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 1,015
Default

xp is pretty easy to install, just boot from the cd,..and follow instructions, and do what you want to do.you don't have to have a fast proc if youre running two drives.

http://www.acnc.com/04_01_00.html

click on the link for raid info.

if you want to have extra storage,.having raid o and raid1 isnt a good idea.
devlish96 is offline  
Old 08-10-2003, 06:10 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 62
Default

thx
where do i go in bios to boot from cd?
Rhys is offline  
Old 08-10-2003, 06:17 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 1,015
Default

hmm,..i think the cd is already bootable so just put the cd in...and ctrl alt del to restart(since its an empty drive...it will boot to nothing)

keep us updated..
devlish96 is offline  
Old 08-11-2003, 01:47 AM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 62
Default

k
i just wanted to be sure b4 i bought the HD
Rhys is offline  
Old 08-11-2003, 01:49 AM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 62
Default

ill just ignore roho is i dont want RAID then?
Rhys is offline  
Old 08-11-2003, 03:55 AM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

if you want the PC for networking and games, format the HDD to FAT32. it is faster (for games) and older OS's (like win98) can read the HDD when you network it

and the XP install is fairly straight forward, the only thing you have to do is enter your name, serial and maybe regional settings. And make sure you have an internet connection when it is installed so you can activate XP

PS. Never give out your serial, especially not for XP
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.