How Do I Select A Hard Drive? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-09-2006, 06:06 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 68
Question How Do I Select A Hard Drive?

Hey, I'm building a computer and I have just about everything I need with the exception of a hard drive. How do I select one that will work for my computer?

What is the best hard drive for money spent on the market today?

Thanks,
Andy
__________________

andy43 is offline  
Old 01-09-2006, 08:42 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

well in my opinion look at Western Digital>Seagate>Mactor>anything else, thats in order of preference. list the motherboard you have, or just tell me if it has SATA
__________________

Nitestick is offline  
Old 01-10-2006, 11:27 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 68
Default

Yeah it has SATA.
andy43 is offline  
Old 01-10-2006, 04:15 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 236
Default

Go for one that is a minimum of 7200RPMs with an 8MB cache. The size in GB is up to you and how much stuff you're going to be loading onto it.
beardo526 is offline  
Old 01-10-2006, 04:23 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 300
Send a message via AIM to Shannon Send a message via Yahoo to Shannon
Default

Since your board supports SATA, then get one of those, everything else people have said I agree with. 7200RPM. And you'll have to decide what kind of capacity you need. You can tell from my sig that I use alot of capacity, but I have determined that right now the 250gb drives in general seem to be the best value as far as price per capacity.
Shannon is offline  
Old 01-10-2006, 07:34 PM   #6 (permalink)
AKA ComatoseClown
 
H4x3r's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,526
Send a message via AIM to H4x3r Send a message via MSN to H4x3r
Default

speaking of ur sig...i love it! lol
__________________
H4x3r is offline  
Old 01-11-2006, 10:47 AM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 68
Default

speaking of capacity, I think I read something about having a problem with using a hard drive that is over 137gb or something like that. Dose anyone know about that?
andy43 is offline  
Old 01-11-2006, 12:22 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 236
Default

Breaking the 137GB barrier:
http://www.techist.com/showthread.php?threadid=79821
beardo526 is offline  
Old 01-11-2006, 01:21 PM   #9 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

which is the biggest hard drive currently available? 500 GB?

you can order dell pc's with 2 500 GB drives
talldude123 is offline  
Old 01-11-2006, 01:26 PM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 68
Default

would it be best to get a 120g to avoid all the problems?
__________________

andy43 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.