how do i remote access another computer? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-23-2009, 04:33 PM   #11 (permalink)
Equator Gringo
 
james.wired's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Panama
Posts: 2,318
Default Re: how do i remote access another computer?

^ I am trying that tonight. I installed the host on my work pc and will install the full version on my home pc. We will see how it goes!
__________________

james.wired is offline  
Old 06-23-2009, 06:01 PM   #12 (permalink)
Lord Techie
 
Kharn's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 7,638
Default Re: how do i remote access another computer?

If you both have live messenger there is a RDC utillity built directly into that I have used it when friends give me the "Oh Chrisss, can you tell me what's broken" and I don't want to hold there hand through a port forwarding session over the phone.
__________________

__________________
Visit this and do something for the world!
www.hackersforcharity.org

Want to do even more? Take a look here and join the fight on human trafficking.

Hear and you forget, see and you remember, do and you understand.

Kharn is offline  
Old 06-23-2009, 07:08 PM   #13 (permalink)
Equator Gringo
 
james.wired's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Panama
Posts: 2,318
Default Re: how do i remote access another computer?

I just got done using TeamViewer. It gets the job done for what I need but it is kinda slow, even when I have it on settings for speed, which is actually what it auto set me at to begin with.

I like it...extremely simple and I don't need anything else. Good suggestion Trotter, rep!
james.wired is offline  
Old 06-23-2009, 07:18 PM   #14 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,506
Default Re: how do i remote access another computer?

Can also use UltraVNC.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 06-23-2009, 09:10 PM   #15 (permalink)
Imperial Space Womble
 
Harper's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Australia
Posts: 6,903
Default Re: how do i remote access another computer?

Quote:
Originally Posted by Wildside View Post
My friend has problems with his computer again, and i feel bad for him traveling an hour to my house just so i can fix it when i probably can just remote access. Me techie, he isnt. We both have Vista too. Has problems that also affected his internet connection, so that is another issue too but i will try remote access still anyways.

any higher level techies know much about remote access with Vista?
Provided that he can still get onto the internet, what i use my with clients is www.logmein.com
I normally use the logmein free with my clients. It's free and simple to use. Beat me from having to get in my car and go over to the loction to fix the issue.
__________________

"I FEEL SO GOOD I FEEL SO NUMB, YEAH!!!" -- Rob Zombie
Main Rig - AMD FX-8350x8 4.0Ghz CPU, 4x 8Gb (32Gb) DDR3 Ram, Gigabyte GA-970A-D3, GeForce GT 970 4Gb, 1x 256Gb SSD\8Tb (3+2+2+1) SATA HDD, DVDRW, SB X-Fi, Win 10 (64-bit)
Asus N61JV-JX231V - Intel Core i5 3437u (1.9 - 2.4 GHz), 12GB, 640GB, 16" Display, nVidia 325M 1Gb, DVD-RW, Win 10 (64-bit)
Mobile Phone : Samsung Galaxy 5 Note SM-N920IConsole : Play Station 4
Harper is offline  
Old 06-24-2009, 02:57 AM   #16 (permalink)
Hellfire!
 
Wildside's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Riverside, CA
Posts: 3,038
Send a message via MSN to Wildside
Default Re: how do i remote access another computer?

Quote:
Originally Posted by Trotter View Post
TeamViewer is super simple to use, actually. I highly recommend it. I use it for several computers I take care of for people.
ok thx. I will try it soon.
__________________
--Windows 10 Pro 64-Bit
--AMD Ryzen 1700x @ 3.4GHz w/ MX-4 and Corsair Hydro 100i Liquid Cooler
--Corsair LPX Vengeance Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 DRAM
--EVGA GeForce GTX 960 SuperSC ACX 2.0+ 2GB GDDR5
--ASUS Crosshair IV Hero AM4 X370 Motherboard
--WD BLACK SERIES WD2003FZEX 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" HDD
--SAMSUNG 840 EVO MZ-7TE250BW 2.5" 250GB SATA 6Gb/s SSD
--Corsair Obsidian 750D Black Aluminum / Steel ATX Full Tower Computer Case
--Corsair Professional Series 860-Watt AX860
Wildside is offline  
Old 06-24-2009, 09:22 AM   #17 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default Re: how do i remote access another computer?

CrossLoop - Affordable Online Computer Help - Technical Support Services
__________________
Osiris is offline  
Old 06-25-2009, 12:25 AM   #18 (permalink)
Hellfire!
 
Wildside's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Riverside, CA
Posts: 3,038
Send a message via MSN to Wildside
Default Re: how do i remote access another computer?

ok so my friend's computer is doing fine, he was just freaking out because, imo, the internet was acting up so much for him that he asked me for help. Thx for all the suggestions guys. I appreciate it.
__________________
--Windows 10 Pro 64-Bit
--AMD Ryzen 1700x @ 3.4GHz w/ MX-4 and Corsair Hydro 100i Liquid Cooler
--Corsair LPX Vengeance Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 DRAM
--EVGA GeForce GTX 960 SuperSC ACX 2.0+ 2GB GDDR5
--ASUS Crosshair IV Hero AM4 X370 Motherboard
--WD BLACK SERIES WD2003FZEX 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" HDD
--SAMSUNG 840 EVO MZ-7TE250BW 2.5" 250GB SATA 6Gb/s SSD
--Corsair Obsidian 750D Black Aluminum / Steel ATX Full Tower Computer Case
--Corsair Professional Series 860-Watt AX860
Wildside is offline  
Old 06-25-2009, 06:22 PM   #19 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,302
Default Re: how do i remote access another computer?

I was using TeamViewer last night to help my wife's cousin with her computer. It was tripping her out to see me moving things on her computer from mine.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 06-25-2009, 10:09 PM   #20 (permalink)
It's all just 1s and 0s
 
office politics's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: in the lab
Posts: 6,555
Send a message via MSN to office politics
Default Re: how do i remote access another computer?

teamviewer - buddy told me there's a 5 minute time limit for free version

ultravnc - single click is the way to go. the client downloads a file, its installs all software silently, they double click your computer from a list, this initiates a connection to your machine. When the session is finished, the software automatically removes itself from the client machine. You need a special setup if the server computer is behind a nat. I read pchelpware was created to make the configs easier. PcHelpware - UltraVNC: Remote Support Software, Remote Support tool,Remote Desktop Control, Remote Access Software, PC Remote Control

logmein - takes too long to start a session. download this, install it, login, register, what's your password....bah, forget it.



now our company pays for gotomeeting...yay

another good pay site would be webex
__________________

office politics is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Internet connection sharing behind a router KSoD Computer Networking and Internet Hardware 8 03-01-2016 11:32 AM
Illegal activity off of neighbor's wifi - Who should get charged? Jayce Off Topic Discussion 34 04-17-2009 08:42 AM
Remote Access To My Sons WinXP Computer Slave2Society7 Microsoft Windows and Software 9 08-14-2008 05:13 PM
remote computer interface medwardl New Systems | Building and Buying 2 03-19-2008 12:14 AM
Remote file access w/ IP + PHP? thejeremy Programming 2 04-04-2007 05:24 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.