How do I Open Ports? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-23-2003, 11:31 PM   #1 (permalink)
Veteran Techist Member
 
Slam'n Systems's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Albany, NY
Posts: 828
Default How do I Open Ports?

I want to host a server on a game called Delta Force:BlackHawk Down

But I am on a D-Link Router at home with another computer which is the main computer with the main cable hook up! Many people say I have to open my routers ports to be able to host a server to the point where people can see my server and join it!

My question:

How/Where do I open Ports on my Router?
What ports do I have to open?

Please Help!

Thanks,
SS
__________________

__________________
3DMark FireStrike Ultra: 4,266
3DMark FireStrike: 12,043

  • Intel Core i7 920 Overclocked 3.2Ghz - Megahalem Cooler
  • eVGA E758-A1 X58 Intel LGA 1366 Motherboard
  • Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600 RAM
  • MSI Armor OC 8GB GeForce® GTX 1070
  • eVGA 650W G2 Modular Power Supply
  • Thermaltake Armor+ Full Tower Case
  • Samsung 850 EVO 500GB SSD
  • Corsair Force LE 250GB SSD
  • OCZ Vertex 30GB SSD
Slam'n Systems is offline  
Old 08-24-2003, 01:29 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 1,015
Default

bro,have you checked this site?

http://www.homenethelp.com/web/howto...ind-router.asp
__________________

devlish96 is offline  
Old 08-24-2003, 07:29 PM   #3 (permalink)
Veteran Techist Member
 
Slam'n Systems's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Albany, NY
Posts: 828
Default

Thanks but no thanks!

I found out what port I have to open...but thats useless right now because:

A) I have no clue WHERE To go to open ports!

I am on Windows XP Professional on the PC I want to open ports and the main PC With the router has 2003 Server and Win XP Pro!

My router is a D-Link 704P
__________________
3DMark FireStrike Ultra: 4,266
3DMark FireStrike: 12,043

  • Intel Core i7 920 Overclocked 3.2Ghz - Megahalem Cooler
  • eVGA E758-A1 X58 Intel LGA 1366 Motherboard
  • Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600 RAM
  • MSI Armor OC 8GB GeForce® GTX 1070
  • eVGA 650W G2 Modular Power Supply
  • Thermaltake Armor+ Full Tower Case
  • Samsung 850 EVO 500GB SSD
  • Corsair Force LE 250GB SSD
  • OCZ Vertex 30GB SSD
Slam'n Systems is offline  
Old 08-24-2003, 08:24 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3,937
Default

read the manual that came with your router it should tell you how to acess the router's configurations. or go to their website for info. its seems you havent even tried to do this on your own. if you are haveing a specific problem understanding the configuration than please ask. btw what do you mean by the main computer having the main cable hookup? shouldn't the cable be connected to the router? are you using some sort of internet connection sharing through a single computer hosting the connection which must always be turned on?
ekÆsine is offline  
Old 08-24-2003, 08:58 PM   #5 (permalink)
Veteran Techist Member
 
Slam'n Systems's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Albany, NY
Posts: 828
Default

nvm...i worded it wrong! hehe

Well..Ill go on their website...I skimmed through the manual but Ill look again
__________________
3DMark FireStrike Ultra: 4,266
3DMark FireStrike: 12,043

  • Intel Core i7 920 Overclocked 3.2Ghz - Megahalem Cooler
  • eVGA E758-A1 X58 Intel LGA 1366 Motherboard
  • Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600 RAM
  • MSI Armor OC 8GB GeForce® GTX 1070
  • eVGA 650W G2 Modular Power Supply
  • Thermaltake Armor+ Full Tower Case
  • Samsung 850 EVO 500GB SSD
  • Corsair Force LE 250GB SSD
  • OCZ Vertex 30GB SSD
Slam'n Systems is offline  
Old 08-24-2003, 10:28 PM   #6 (permalink)
Veteran Techist Member
 
Slam'n Systems's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Albany, NY
Posts: 828
Default

i think i solved it! I read my manual...fooled around with it and now i hosted a server and my friend looked for it and found it!

Thanks ekÆsine, MicroBell and Devlish for helping me!

~Slam'n Systems
__________________

__________________
3DMark FireStrike Ultra: 4,266
3DMark FireStrike: 12,043

  • Intel Core i7 920 Overclocked 3.2Ghz - Megahalem Cooler
  • eVGA E758-A1 X58 Intel LGA 1366 Motherboard
  • Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600 RAM
  • MSI Armor OC 8GB GeForce® GTX 1070
  • eVGA 650W G2 Modular Power Supply
  • Thermaltake Armor+ Full Tower Case
  • Samsung 850 EVO 500GB SSD
  • Corsair Force LE 250GB SSD
  • OCZ Vertex 30GB SSD
Slam'n Systems is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.