How do I get into BIOS on an emachine with XP Pro? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 06-16-2005, 02:41 AM   #1 (permalink)
Super Techie
Join Date: Feb 2004
Posts: 261
Default How do I get into BIOS on an emachine with XP Pro?

I might attempt a minor OC of my Celeron 330 D and to do this I believe I have to enter BIOS and change the voltage going to my processor or change the multiplier. I need to know how I can get into BIOS on an emachine running XP Pro. Thanks.

dbernie41 is offline  
Old 06-16-2005, 02:56 AM   #2 (permalink)
True Techie
Join Date: May 2005
Posts: 169
Send a message via AIM to Slayer

overclock an emachine celeron with stock cooling?

if you "slightly" oc, wats the point? are u gonna notice a difference?

adn dont know about bios cus i stay clear of pre-canned machines

Intel P4 @ 2.0 Ghz 400fsb
512mb Corsair XMS dual channel ddr400
Radeon 9800 XT 256mb
40 & 60 gig wd hd\'s
Audigy 2 ZS THX
Logitech 5.1 280watts rms sound THX
Slayer is offline  
Old 06-16-2005, 08:33 AM   #3 (permalink)
Field Engineer
SHAWN's Avatar
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN

Its an emachine. 1. its a POS. 2. Its most likely locked and u can. Just leave it and let it die on its own.
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 06-16-2005, 04:31 PM   #4 (permalink)
Grandfather of Techist

Trotter's Avatar
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 30,953

eMachines don't overclock. The BIOS is locked, no matter which one you try to flash.

Sorry to disappoint you, Shawn, but my eMachine w2040 cruises just fine (my sig, with modifications).

It's better than a Dell. It's not full of proprietary parts, and it actually has an AGP slot.

Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / EVGA GTX 760 2GB
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB / WD Red 3TB
G.SKILL Ripjaws 2x2GB DDR3 1600 - Crucial Ballistix Tracer 2x2GB DDR3 1600
Win7 Ult 64-bit - Func MS3 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard

R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 06-16-2005, 04:51 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS

Better than a dell :P

And emachine wont overclock, so tough luck
DJ-CHRIS is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:32 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.