How do I change from master to slave? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-22-2004, 06:07 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 577
Send a message via ICQ to Kadahaf Send a message via AIM to Kadahaf
Default How do I change from master to slave?

On my HD which config for it?
__________________

Kadahaf is offline  
Old 11-22-2004, 06:08 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 447
Send a message via AIM to Pavlyk
Default

You must use the other plug in thats on the nard drive connector.Blah I cant explain it very well
__________________

Pavlyk is offline  
Old 11-22-2004, 06:09 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 577
Send a message via ICQ to Kadahaf Send a message via AIM to Kadahaf
Default

nard?
__________________
Because people hate searching.
Best ram guide.
Different cpu types.
Good video card guide
Kadahaf is offline  
Old 11-22-2004, 06:15 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 447
Send a message via AIM to Pavlyk
Default

*hard drive
Pavlyk is offline  
Old 11-22-2004, 06:16 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

lol yeah Nard?

Anywho, look at your hard drive, near the IDE cable and Power plug (inbetween the two actually) you will see little pins. Generally on the top metallic hard cover of the HD you'll see what settings are required to acheive the desired results, but it's all in moving the Jumpers to the appropriate pins. The jumpers and pins are like I said, between the IDE cable and the power plug on the hard drive itself. You could also set it to 'Cable Select' and just put the hard drive on the connector thats at the end of the cable which signifies it as master and the middle connector signifies it as a slave.

Also not only does it have the mapping for the jumpers on top of the Hard drive, but if you look on the bottom of it generally printed on the PCB board itself it shows you which pins you need to jump in order to make it Master, Slave, or Cable Select.
Nubius is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.