Help A Stupid Guy Out - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-28-2005, 11:27 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 6
Send a message via AIM to REV3RT
Unhappy Help A Stupid Guy Out

HI,

I recently got the battlefield 2 demo for my pc. I have a ATI Radeon 9200 series video card. All the other specs on my comp are above par (i checked) I also downloaded driver updates for my ATI. Before the update to the driver the system would restart and not launch the battlefield demo. Now WITH the update the game launches and has succesfully reached the end of the intro movie. I have only once gotten to the actual menu in the game where you choose between multi and single player. Everytime I reach this screen I have a black screen and mouse, or a fuzzy yellow and purple line combo the entire screen. When I exit back to my desktop I have received the following messages "VPU recover has reset the graphics accelerator because it is no longer responding to commands from the graphics driver commands." AND "VPU recover was unable to fully recover from a hardware deadlock and has switched to software rendering. To restore hardware render restart now."

WHAT DOES THIS ALL MEAN??????:amazed:
__________________

REV3RT is offline  
Old 06-28-2005, 11:36 AM   #2 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

The 9200 is to old?
__________________

__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 06-28-2005, 11:39 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 6
Send a message via AIM to REV3RT
Default

That was what I was trying to eliminate going through all of the tests. But (dumb question ahead) why does an 8500 work and not a 9200. Shouldn't the 9200 be better.
REV3RT is offline  
Old 06-28-2005, 11:41 AM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

You are looking at the all in wonder version.

The 9200 won't work with it, as the game requires pixel shader 1.4.


And no, not necesarily, the 9200 in the first in the 9 series.

http://graphics.tomshardware.com/gra...charts-09.html
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 06-28-2005, 11:44 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
str8lazy's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 446
Send a message via ICQ to str8lazy Send a message via AIM to str8lazy Send a message via Yahoo to str8lazy
Default

You have to get the right drivers, its a pain in the ***. You also might want to try lowering the AGP down to 4x (I am assuming that you are on 8x) and if your on 4x try to go down to 2x. Mostly it is trial and error, with ATi drivers. The software that came with your video card should work pretty much the best when you install the hardware so try those drivers again. But if that doesnt work, goto the ATi website and try to find the ones that will work for you the best. Good Luck

EDIT: well if that guy says that it needs pixel shader 1.4 and the 9200 doesnt support it... SOL I guess. Its probably time for a new card anyway. that is nearly an antique
str8lazy is offline  
Old 06-28-2005, 11:49 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 6
Send a message via AIM to REV3RT
Default

so that means no matter how much i tweak the drivers, IT WILL NOT work???
REV3RT is offline  
Old 06-28-2005, 11:53 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 6
Send a message via AIM to REV3RT
Default

One more question.

When looking at all of the specs. of my graphics cards, it says AGP at the end of it. BUT it's placement is in the PCI BUS 1 slot. Now if I know ANYTHING at all shouldn't agp video careds go in agp slots and pci-e cards go in pci slots.
REV3RT is offline  
Old 06-28-2005, 12:02 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 531
Send a message via AIM to jnev_89
Default

pci-e cards go into pci-e slots, not pci slots.
jnev_89 is offline  
Old 06-28-2005, 01:19 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 6
Send a message via AIM to REV3RT
Default

for the record a 9200 series DOES NOT SUPPORT BATTLEFIELD NO MATTER HOW YOU UPDATE IT. I had the unfortunate experience of corrupting the pc and had to do a sys. restore in safe mode.
********PLEASE DON'T TRY THIS AT HOME***********
__________________

REV3RT is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.