Help Plz - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 03-01-2005, 05:46 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Mar 2005
Posts: 2
Angry Help Plz

I am having extreme performance difficulties with my ATI x700 pro...
all reviews i read with the x700 state that i should get at least 70fps if not more on HL2.. and yet i sit here with 30 at most in corners at lowest settings... please help...

my specs are:

Intel 2.8ghz Celeron D
512mb PC3200 DDR RAM
80Gig Western Digital
Win XP Home Ed.
420W Pwr Supply
ATI Radeon x700 pro Pci-e

Theworthless104 is offline  
Old 03-01-2005, 05:49 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Sep 2004
Location: Syracuse, NY
Posts: 518
Send a message via AIM to Joeisalsocool

The celeron looks like it could be your bottleneck. Make sure you have the most recent drivers and what not. Is there a molex power connector on the card that you forgot to plug in? You should double check everything

Joeisalsocool is offline  
Old 03-01-2005, 05:50 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Feb 2005
Posts: 611

RAM seems a little slow...perhaps? But what do i know...
AMD Newcastle skt 754 3000+
Elitegroup 755-A2 ATX motherboard
120 gig PATA Hard drive
128 mb AGP 8x ATI Radeon 9250
300 watt 12 volt psu
Antec SLK 1600 case
emeraldice is offline  
Old 03-01-2005, 05:51 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS

Did you install the proper ATI drivers?
DJ-CHRIS is offline  
Old 03-01-2005, 05:58 PM   #5 (permalink)
Master Techie
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088

You have a celeron. HL2 demands the best systems. Besides that, a x700 is a pretty low-profile card for such a game. I know people that get lagg with a 6800 GT on full settings. So you have to consider your card, vs a 6800 GT. If the 6800 GT have problems, then a x700 should. HL2 and Doom 3 need 512bit video cards. So dont feel bad yo.

I know DJ-CHRIS has been around for such complaints. Its not a problem, just your system cant handle that type of game.
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 03-01-2005, 06:03 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
Nubius's Avatar
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600

RAM seems a little slow...perhaps
Too slow? It's PC3200... a gig of it would help a little, but yeah for the most part, that celeron is killing you. 2.8GHz celeron is really weak
Nubius is offline  
Old 03-01-2005, 06:16 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Mar 2005
Posts: 2

yeah im looking to buy another 512 and also when i checked the memory speed on my x700 pro they were only at half of what newegg said it should be? what could cause this??

Theworthless104 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:44 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.