Help with new laptop - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-31-2005, 09:32 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 233
Default Help with new laptop

My friend just got a new Compaq laptop with an AMD sempron 2800+ today. When she connected to the internet she began setting up her norton anti-virus stuff and while that was happening she downloaded Limewire. After downloading some songs i asked ot take a look at her comp and i found out that it was going VERY slow for a brand new computer. I opened task manager and Limewire was taking up most the memory so i ended the Limewire task but it was still going slow. Then i looked and saw that the System Idle Process is taking up 80-90% of the CPU. how do i get this computer running like new?
__________________

__________________
My rig (getting old):

Rosewill black case with 400W PSU (420W Thermaltake on the way)
MSI Nforce4-ultra Neo4 platnium
evga Nvidia 6600gt pci-e
AMD Athlon 64 3200+ winchester
Corsair ValueSelect 1 GB (2x512) RAM
Western Digital 80 GB SATA HDD (200 GB IDE coming soon)
AOpen combo drive
17\" LCD LG Monitor
Cheap Keys, Dell Mouse, no speakers

Gig \'em and God bless
tigerfootball05 is offline  
Old 07-31-2005, 09:39 PM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,461
Default

Quote:
Then i looked and saw that the System Idle Process is taking up 80-90% of the CPU.
System idle = what percent of the CPU capability is doing nothing.
__________________

__________________
Cougar MX330-G / Antec EA650 650W / ASUS GTX960-DC2OC-2GD5 / AMD Ryzen 5 1600 / MSI B350 Gaming Plus
Samsung 970 EVO 250GB M.2 SSD / WD Blue SSD 250GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x16GB Corsair Vengence RGB / Win10 Pro x64 / Mionix Naos 7000 / Tecware 87 Key Mechanical

R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 07-31-2005, 09:50 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 233
Default

ineteresting...im dumb
__________________
My rig (getting old):

Rosewill black case with 400W PSU (420W Thermaltake on the way)
MSI Nforce4-ultra Neo4 platnium
evga Nvidia 6600gt pci-e
AMD Athlon 64 3200+ winchester
Corsair ValueSelect 1 GB (2x512) RAM
Western Digital 80 GB SATA HDD (200 GB IDE coming soon)
AOpen combo drive
17\" LCD LG Monitor
Cheap Keys, Dell Mouse, no speakers

Gig \'em and God bless
tigerfootball05 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.