Help! New IBM HDD is Stalling! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-05-2004, 02:30 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,847
Send a message via AIM to OIDanTheManIO Send a message via Yahoo to OIDanTheManIO
Exclamation Help! New IBM HDD is Stalling!

OK, here is my problem. Every 5-10 minutes, my new IBM DeskStar 80GB hard drive will make a noise like *ch ch ch ch...tick tock...ch ch ch ch...tick tock...ch ch ch ch...tick tock...ch ch ch ch...tick tock...* And everytime it makes this noise, my computer will freeze completely except for the mouse movement until the hard drive stops making those noices. A fix for this would be great if possible. Thanks.

-Dan The Man
__________________

__________________
<a href=\"http://oi-forums.com/index.php?topic=187.0\"><img src=\"http://img171.echo.cx/img171/2096/getopera9zg6jw.png\"></a>
OIDanTheManIO is offline  
Old 11-05-2004, 02:33 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 124
Default

I have a smillar problem only mine is to the point I can't use the HDD. Its probably a physical problem so you probably need a new HDD. Sorry bout that.
__________________

antirem is offline  
Old 11-05-2004, 02:36 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,847
Send a message via AIM to OIDanTheManIO Send a message via Yahoo to OIDanTheManIO
Default

Ahh, it's OK, it was free anyway. I will just stick with my old Maxtor Hard Drive. What could have caused the damage to the disk drive?
__________________
<a href=\"http://oi-forums.com/index.php?topic=187.0\"><img src=\"http://img171.echo.cx/img171/2096/getopera9zg6jw.png\"></a>
OIDanTheManIO is offline  
Old 11-05-2004, 05:22 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 264
Send a message via AIM to Rizinc4
Default

Maybe you bumped into it while it was running, or tilted your case? Sometimes this can cause the needle to jump and scratch your hard drive. Just a thought...
Rizinc4 is offline  
Old 11-05-2004, 05:29 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 170
Send a message via AIM to Spartan 1394
Default

What are your computer specs and power supply rating? My Maxtor drive used to do that because of my P/S. So I bought a new P/S and it's fine now. So check your P/S.
__________________
<img src=\"http://img.photobucket.com/albums/v210/alienhunter2049/Mysig.png\">

\".......die screaming with sharp things in your head\"

Proud Bush supporter.
Spartan 1394 is offline  
Old 11-05-2004, 06:05 PM   #6 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

it died..... throw it away or give it to me
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 11-05-2004, 06:58 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,349
Default

theres also the posibility that it could be a faulty power connector.

i have this old compaq still layin around... it started doing what u said. so i eventually tryed switching the cables. and it stoped doing it after i swapped the molex power connector with the one from the CD-rom.

if switching cables and stuff doesnt work. scan it and see if you come put with any errors.
jolancer is offline  
Old 11-05-2004, 07:09 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
FireFox's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 608
Default

Yea, it's dieing.....backup all your important files and put them on a new harddrive and set that one aside or something........as for me, i like taking a sludge hammer to old hard drives.

Most Hitachi hard drives come with a 1 year warranty.......if it's still under warranty, then send it back and they'll give you a new one....it should have a date on the harddrive of when it was made.
__________________
FireFox is offline  
Old 11-05-2004, 08:38 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,847
Send a message via AIM to OIDanTheManIO Send a message via Yahoo to OIDanTheManIO
Default

Quote:
Originally posted by Spartan 1394
What are your computer specs and power supply rating? My Maxtor drive used to do that because of my P/S. So I bought a new P/S and it's fine now. So check your P/S.
Those are all good suggestions, especially yours Frans! HAHA! My power supply is 550W.

-Dan The Man
__________________
<a href=\"http://oi-forums.com/index.php?topic=187.0\"><img src=\"http://img171.echo.cx/img171/2096/getopera9zg6jw.png\"></a>
OIDanTheManIO is offline  
Old 11-05-2004, 10:06 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 170
Send a message via AIM to Spartan 1394
Default

Quote:
Those are all good suggestions, especially yours Frans! HAHA! My power supply is 550W.
In that case, like other people have said, your drive is probably going to die soon. It would be best to start backing up your files now.
__________________

__________________
<img src=\"http://img.photobucket.com/albums/v210/alienhunter2049/Mysig.png\">

\".......die screaming with sharp things in your head\"

Proud Bush supporter.
Spartan 1394 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.