help me....BIOS problem? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-31-2005, 01:34 AM   #1 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default help me....BIOS problem?

alright i would not consider myself a newbie. i have had trouble installing a 80gb wd caviar se hdd on an old m/b. it is not the 32gb or the "64gb" barrier. initially had some trouble getting it to register but eventually was able to format and install windows. i had an error with the BIOS still retaining an entry for a cd-drive i had removed and ran auto-detect to try and correct it. auto-detect hangs. after this my computer no longer acknowledges the presence of my hdd. please advise

m/b: pc chips m747 v1.5
__________________

Nitestick is offline  
Old 05-31-2005, 01:49 AM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

try clearing the CMOS?

take out that battery for the amount of time the manual tells you and then place it back in

also, pc chips isn't a good//reliable brand, so it might be the mobo's problem
__________________

__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 05-31-2005, 04:56 AM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

its alright i managed to rectify this problem during the afternoon. thank you for your help. i was aware pc chips is'nt the most reliable lol and i had already tried clearing the cmos both by removing the battery and using the clear jumper. for anyone else who may encounter a similar problem i solved it by removing the new hard drive and reattaching the old one, then running autodetect. i booted with the old hdd then shutdown removed it and replaced it with the new one and all is fine again. if i had the money i wouldnt encounter any of these problems because id have a brand new computer but i dont so i make do
Nitestick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.