Help Me! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-25-2005, 09:15 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 330
Default Help Me!

Just around Christmas I received a Fujitsu B2175, I love this little 2.3 lb 10" touch-screen subnotebook! Heres the story. One night I was surfing the net, the laptop was on the arm of a chair. The phone started to ring so I picked the phone, accidentilly I bumped into my laptop sending it falling to the ground. Once it hit the floor it shut off. So hoping that nothing major league happened to it I attemptted to turn it on. It turned on with a clicking noise. Although it turned on it did not get pass boot up It kept repeating "Operating System Not Found" that convinced me that it was of course the hard drive that took the damage from the fall and that that was the clicking noise. So I took the front panel off revealing the hard drive. I then removed the hard drive and lightly shook it, it made the exact same clicking noise. Theres the story heres the main problem, this laptop has NO internal disc drive! So even if I do replace the hard drive I don't think its possible to load and install the OS. I think I can tackle this problem.

My main question is, does any one know of an external hard drive that can boot as a primary hard drive and be able to run and install an OS on without needing an OS to work. Same goes for a disc drive.

All help would be appreciated--Thanks!
__________________

Amd64Boy is offline  
Old 05-25-2005, 09:33 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 694
Default

how about an external cd drive? use it through the USB port...
__________________

__________________
Lian Li Aluminum Case
Intel D975XBXK2R Mobo
Core 2 Duo E6700 CPU
EVGA 8800 GTS Video Card
Corsair XMS 2 x 1gig RAM
Zalman 9500 CPU cooler
hercules_upw is offline  
Old 05-25-2005, 09:40 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 635
Default

You can also get cdroms that attach to a pcmcia controller card
__________________
AMD 64 x2 3800 Venice @ 2.0
Zalman 7700 @ 28c
Gigabyte K8NXP-SLI
2 x Samsung 1gb DDR400 CL2.5
2 x eVga 6800 256mb GT
430mhz Core / 1.1ghz Memory
M-Audio Firewire-410
Sandra Memory Bench:
Sandra Cpu Arithmetic:

Eat your heart out intel.
senseless is offline  
Old 05-25-2005, 09:47 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 330
Default

will this cd drive work without needing an operating system? and can I boot from it? or does it need an OS

Can you reccomend a model?
Amd64Boy is offline  
Old 05-25-2005, 09:48 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 635
Default

If you can boot from a usb device (most newer systems can.. post '02-'03 maybe?)

I'm unsure of how the pcmcia cdrom will work.. Logic would lead me to believe that it would..
__________________
AMD 64 x2 3800 Venice @ 2.0
Zalman 7700 @ 28c
Gigabyte K8NXP-SLI
2 x Samsung 1gb DDR400 CL2.5
2 x eVga 6800 256mb GT
430mhz Core / 1.1ghz Memory
M-Audio Firewire-410
Sandra Memory Bench:
Sandra Cpu Arithmetic:

Eat your heart out intel.
senseless is offline  
Old 05-25-2005, 09:51 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 42
Default

Get a new hard drive for the lappy, then put it in a hd enclosure. Connect that to an usb port on another computer that has a cdrom drive. Install the OS on that hd, then put it back in ur laptop.
adinu is offline  
Old 05-25-2005, 09:52 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 330
Default

thank you
Amd64Boy is offline  
Old 05-25-2005, 10:11 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 330
Default

Quote:
Originally posted by adinu
Get a new hard drive for the lappy, then put it in a hd enclosure. Connect that to an usb port on another computer that has a cdrom drive. Install the OS on that hd, then put it back in ur laptop.
Yes, but wont the os im installing to the hd while its in the enclosure adapt to that computers drivers or when I put it into the laptop it will automaticly adapt to the laptop's drivers?

By the im going to load Windows XP Pro on the laptop
Amd64Boy is offline  
Old 05-25-2005, 10:19 PM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Well it will probolly work

Pull the hard drive out (turn PC off) when it reboots, is a good idea

You can also just copy the OS to the harddrive as well as DOS, and install XP from DOS
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.