Help! HD trouble - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-12-2005, 08:08 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 251
Default Help! HD trouble

Well last night after some counterstrike I shutdown my computer. Three hours later I feel like some more counterstrike so I turn on my computer.

However it now cant get past the Phoenix screen. It spends like 2 minutes trying to detect IDE drives. It recognizes my CD-R instantly but my HD takes forever and even if it does recognize it Windows never boots up. My computer (I believe its coming from the Hardrive) is also making this wierd cracking sound. It sounds like you have a jammed CD in your CD-R (which I dont)

Help please. Can I fix this or would I have to buy a new HD? Could this also be a power supply? I've tried switching the SATA cables, it didnt do anything. Help

My specs are below. Note I only have 1 WD Raptor.
__________________

__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
Forchunet is offline  
Old 02-12-2005, 08:25 AM   #2 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Disconnect all other devices to make sure its the HD. Could also be PSU, but it should boot with a noisy PSU fan.
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 02-12-2005, 10:19 AM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re:

Helloo,

If it's most definately ure HDD thats making a crackling sound....it might be dead....

Oh and also.....turn the thing off!!!!
__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.