HELP hard drive mirroring - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-09-2005, 09:34 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 90
Default HELP hard drive mirroring

Hi
just wanted to ask a question is there anyway in which i can create and exact replica of my primary HArd drive onto another hard drive. i ask this because my hard drive is starting to make some funny sounds. i want to copy everything as it is as i have spent alot of time getting the settings right for everything and dont want to have to do it again. i dont really wont to do a clean install on the new drive and was just wondering if there is anyway around doing that.

Thanking everyone in advance
__________________

cerberus98 is offline  
Old 02-09-2005, 09:41 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 85
Default

I think Nortan or Symentec make a Hard Drive cloner or if you have a DVD RW burner capable of burning Dual Layer CD's then you should be able to burn all your OS info software and settings onto the the CD
__________________

AT2005 is offline  
Old 02-09-2005, 09:52 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 90
Default

Thanks i found one by norton called norton ghost but i found some sites where they have done a comparison between NOrton ghost and a program called Acronis True Image and True image seems to be the better one. Thanks anyway for giving me a place to start
__________________
Gigabyte GA-7vm400m
Via VT8235 Chipset
AMD Athlon XP2400+ Cpu
1024 Mb DDR400 RAM
160gb Maxtor H/D
Nvidia GeForce 6600 GT Video Card
Win Xp Pro
cerberus98 is offline  
Old 02-09-2005, 09:52 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

winISO (easier and cheaper)
Norton Ghost
turtile is offline  
Old 02-09-2005, 09:57 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 85
Default

I would go with the name brand on something as critical as this. Plus you have tech support
AT2005 is offline  
Old 02-09-2005, 10:03 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 90
Default

thanking you to both of you for the help. I havent decided on what to go with yet (depending on $$$) also i was wondering about what brand of hard drive to get im looking for something in the 80 - 120 gb range and was wondering what brands were the best for reliablity and price
__________________
Gigabyte GA-7vm400m
Via VT8235 Chipset
AMD Athlon XP2400+ Cpu
1024 Mb DDR400 RAM
160gb Maxtor H/D
Nvidia GeForce 6600 GT Video Card
Win Xp Pro
cerberus98 is offline  
Old 02-09-2005, 10:13 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 85
Default

Oh Seagate and Western Digital are great vendors, Maxtor used to be good but they have some huge prblems with their top line 60 gig to 450 gig hdd. Such as the decoder were fried during the manufacturer process and SCSI drives dont work when formatted. But I can back that up cause ive had to return about 26 drives in the last year because of maxtor grrrrrrrrrrr
AT2005 is offline  
Old 02-09-2005, 10:16 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 90
Default

okay thanks
26 !!!!!!!!!
that would have been fun
__________________
Gigabyte GA-7vm400m
Via VT8235 Chipset
AMD Athlon XP2400+ Cpu
1024 Mb DDR400 RAM
160gb Maxtor H/D
Nvidia GeForce 6600 GT Video Card
Win Xp Pro
cerberus98 is offline  
Old 02-09-2005, 10:43 PM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 85
Default

Hellll no because of me they took 32 hard drives off the shelfes, but trust me maxtor used to be king, in fact I have an old 20 gig maxtor on my sons pc its ATA/100 and its great quality but they started getting worse around 2002
AT2005 is offline  
Old 02-09-2005, 11:38 PM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

In 2001 i had a maxtor keep failing and passing SMART randomly. IMO their garbage, cept their 16 mb cache ones if your running them in raid 1 (need the reliability)
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.