Help!! DDR & PCI MEMORY - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-09-2005, 10:11 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 4
Default Help!! DDR & PCI MEMORY

hi i was wondering i need a 128 MB graphics card but it has DDR memory will it still work on my pc evern tho i have PCI memory?

thnks
__________________

cooldan1989 is offline  
Old 01-09-2005, 10:44 AM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 4
Default

does any1 know cos im really puzzled ><
__________________

cooldan1989 is offline  
Old 01-09-2005, 10:47 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 431
Default

k DDR is a type of ram
Pci is the slot that you use for some videocard and other cards.
__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
MasterJason is offline  
Old 01-09-2005, 10:48 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 303
Default

I think you are confusing things...

DDR memory is the memory on the Video Card.

PCI is not memory, it is a slot in your computer.



Post your system specs, and I'm sure someone can tell you if the video card you are looking at is compatible with your system.
__________________


eipeks is offline  
Old 01-09-2005, 10:50 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 4
Default

well see im a novice and i dont know my unlce came over and told me everything but i forgot he se di have a PCI slot and i need a PCi graphics card so i dunno if this card will work
Product Specification :

Graphics Controller :

NVIDIA® GeForce FX 5700


Memory Configuration :

128MB DDR Memory


Bus Interface:

PCI

so this will work on my PCI??

(my comp is 1 1/2 yrs old and its a Athlon)
cooldan1989 is offline  
Old 01-09-2005, 11:01 AM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 303
Default

Well, that card will work fine, assuming you have a free PCI slot.

ie: PCI slots are the white slots on your motherboard where your sound card, Network card, current video card...etc are plugged in

If you have an AGP slot, (the brownish slot above the PCI slots) get the AGP version of that video card, as AGP will be faster than PCI.
__________________


eipeks is offline  
Old 01-09-2005, 11:03 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 4
Default

nope i have only PCIs but i alread y have a grapics card in so i will prob take that one out cos its only a 8MB and thanks for all your help ill go buy it now
__________________

cooldan1989 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.