Help with this combo - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-03-2004, 11:34 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 4
Default Help with this combo

I recently purchased a computer from the local comp store.

They gave me this mobo-cpu combo.
Abit kv8pro 64bit mainboard
and a
AMD Athlon XP 3200+

I'm guessing the processor isn't 64bit, so there really is no need to have the 64bit motherboard. True or false?

And also what do you think about this combination.

Thanks in advance.
__________________

amdjones is offline  
Old 09-03-2004, 11:59 PM   #2 (permalink)
ag3
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,536
Default

Something is wrong!

The motherboard that you have specified is compatible with the Athlon64 (Socket 754), while the CPU requires a Socket A (Athlon XP) motherboard.

Are you sure this was the combo?
__________________

ag3 is offline  
Old 09-04-2004, 12:02 AM   #3 (permalink)
ag3
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,536
Default

Perhaps the CPU is an Athlon64 3200+, because the motherboard sounds right (KV8-PRO).
ag3 is offline  
Old 09-04-2004, 12:08 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 4
Default

agex, you are most likely right~ thanks for the info. All I have is the spec sheet to go by.

Let's hope there both 64bit! I'd hate for it to be the other way around.

Thanks~
amdjones is offline  
Old 09-04-2004, 12:10 AM   #5 (permalink)
Memberbot
 
Elbatrop1's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,057
Default

I agree with agex000, something doesn't seem right...
The Mobo and CPU are different socket types. Download CPU-Z from here.



That will tell you exactly which mobo and cpu you have.
__________________

Intel E6750...........PSN: ELBATROP
XFX nForce 650i Ultra
Patriot PC2-6400 8GB (4x2GB)
eVGA 9800GT
36GB WD Raptor
120GB SG
1TB SG
Logitech X-530
Samsung SyncMaster 931c
Samsung SyncMaster 750s
Windows 7 Home Premium 64
Elbatrop1 is offline  
Old 09-04-2004, 12:14 AM   #6 (permalink)
ag3
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,536
Default

The motherboard would be kind of hard to mix up, as KV8/K8V is related to the Athlon64s.
ag3 is offline  
Old 09-04-2004, 12:14 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 4
Default

thanks elba
amdjones is offline  
Old 09-04-2004, 12:17 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 4
Default

I'm so happy that it's 64bit..
__________________

amdjones is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.