Help ! Bluescreen/conflict - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-19-2005, 06:05 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 11
Default Help ! Bluescreen/conflict

Hi,

Need your help to solve this problem. When i am playing a game i am getting blue screen(need to restart after), and some times screen is freezing. It began after that i reinstalled Windows XP. In systeminformation i got some conflicts.

I/O-poort 0x00000000-0x00000CF7 PCI-bus
I/O-poort 0x00000000-0x00000CF7 Direct memory access

IRQ 21 VIA Rev 5 of later USB universele host-controller
IRQ 21 VIA Rev 5 of later USB universele host-controller
IRQ 21 VIA Rev 5 of later USB universele host-controller
IRQ 21 VIA Rev 5 of later USB universele host-controller

Memory adress 0xA0000-0xBFFFF PCI-bus
Memory adress 0xA0000-0xBFFFF NVIDIA GeForce4 MX 4000

I updated BIOS, chipset and geforce drivers but still same problem. I just built this pc 1 month ago. And never got a problem like this.

PC Specs
AMD 64 2800
512 ram
80 GB harddisk
NVIDIA GeForce4 MX 4000 PCI
400 W PSU
MB ASUS K8V-X (s754)
Chipset VIA K8T800

Greetz,
__________________

KillForYou is offline  
Old 04-19-2005, 07:34 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 391
Default

What game are you playing when this happens?Also are you overclocking anything?If you are take the overclocks off and see if the same error happens.
__________________

__________________
NeoExtreme is offline  
Old 04-19-2005, 12:52 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 11
Default

No its not overclocked. and it happens when iam playing stormriders nf2 and other games now i tried also another graphic card to see if it gives same conflicts

I/O-poort 0x00000000-0x00000CF7 PCI-bus
I/O-poort 0x00000000-0x00000CF7 Controller for Direct memory access

I/O-poort 0x000003C0-0x000003DF VIA CPU to AGP2.0/AGP3.0 Controller
I/O-poort 0x000003C0-0x000003DF NVIDIA GeForce FX 5700LE

IRQ 21 VIA Rev 5 of later USB universele host-controller
IRQ 21 VIA Rev 5 of later USB universele host-controller
IRQ 21 VIA Rev 5 of later USB universele host-controller
IRQ 21 VIA Rev 5 of later USB universele host-controller

Memory adress 0xA0000-0xBFFFF PCI-bus
Memory adress 0xA0000-0xBFFFF VIA CPU to AGP2.0/AGP3.0 Controller
Memory adress 0xA0000-0xBFFFF NVIDIA GeForce FX 5700LE

I/O-poort 0x000003B0-0x000003BB VIA CPU to AGP2.0/AGP3.0 Controller
I/O-poort 0x000003B0-0x000003BB NVIDIA GeForce FX 5700LE

I got nothing in pci slots so why it still gives a pci conflict?
whats can be the problem with VIA CPU to AGP2.0/AGP3.0 Controller?

Pls help me out.

Greetz,
KillForYou is offline  
Old 04-19-2005, 01:02 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 720
Default

Maybe it's trying to send the request to the PCI, but it's not getting anything. It might think there's something there, check your hardware (as in right click My Computer -> Properties -> hardware from there, I have to move classes, I'll post again in about 5 mins.)
SkyHi is offline  
Old 04-19-2005, 02:14 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 11
Default

hehe ok SkyHi.

I just checked my hardware. i see no problems. VIA CPU to AGP2.0/AGP3.0 Controller gives problem and i couldnt find anything about it to solve this problem. i installed new chipset drivers. but when i try to roll back VIA CPU to AGP2.0/AGP3.0 Controller it says no driver. I dont really know what i need to do

Already tnx for ur reply

greetz,
KillForYou is offline  
Old 04-19-2005, 04:34 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 499
Default

Stupid question, but have you disabled PCI video detection in bios.. sounds like you may have bios looking at PCI but your OS plugged and play with your AGP??

Check it out.
__________________
<a href=\"http://www.democracynow.org\"><img src=\"http://i5.photobucket.com/albums/y165/smileygladhands/linkbanner468x60.gif\" border=\"0\"></a>
\"All over the place, from the popular culture to the propaganda system, there is constant pressure to make people feel that they are helpless, that the only role they can have is to ratify decisions and to consume.\" -Noam Chomsky
smileygladhands is offline  
Old 04-19-2005, 06:02 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 11
Default

Yea smileygladhands i alrdy set it on AGP.
KillForYou is offline  
Old 04-20-2005, 06:25 AM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 241
Default

Are you using any USB devices? gamepads? keyboard/mouse? joysticks? printers? have you run your ram through memtest?
Remember, the integrated ethernet also interacts with the pci bus so you know.
__________________
If all you can see is Darkness Within the Light, You are blind to this world.
http://img25.exs.cx/img25/7382/blade4ls.gifhttp://img222.exs.cx/img222/1324/z1irvineshksvan6uv.gif
ShadowFalls is offline  
Old 04-20-2005, 08:21 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 11
Default

Quote:
Originally posted by ShadowFalls
Are you using any USB devices? gamepads? keyboard/mouse? joysticks? printers? have you run your ram through memtest?
Remember, the integrated ethernet also interacts with the pci bus so you know.
yea i got marvell onboard network card (last drivers also). And yea iam using a USB mouse, sometimes when i put it in usb it doesnt works. But when i try 2 or 3 times its working. After i installed GeForce FX 5700LE i can play without any crashes and blue screen but still have same conflicts on systeminformation.

Memory adress 0xA0000-0xBFFFF VIA CPU to AGP2.0/AGP3.0 Controller
Memory adress 0xA0000-0xBFFFF NVIDIA GeForce FX 5700LE

(why i am still getting this conflict?)

I tested my ram with memtest nothing found .
KillForYou is offline  
Old 04-20-2005, 08:54 AM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 499
Default

That's weird.. I'm getting something similar now after changing MB's but the blue error pages flashes so briefly I can't even read it.
I'm posting my issue as a new topic, but I'm going to keep watching this one to see if anyone figures it out.
__________________

__________________
<a href=\"http://www.democracynow.org\"><img src=\"http://i5.photobucket.com/albums/y165/smileygladhands/linkbanner468x60.gif\" border=\"0\"></a>
\"All over the place, from the popular culture to the propaganda system, there is constant pressure to make people feel that they are helpless, that the only role they can have is to ratify decisions and to consume.\" -Noam Chomsky
smileygladhands is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.