*Help!!!* Any suggestions welcome... - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-18-2005, 04:45 PM   #11 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re:

Hello again,

Apparently, if you get one beep right at POST before the boot block (with an AMI BIOS), then you're experiencing a 'Memory Refresh Timer Error'.

If this is the case, re-seating the RAM DIMMs, or replacing them with respectable modules are supposed to fix this.
__________________

__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 02-19-2005, 06:38 AM   #12 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 976
Default

*Bumped*
__________________

__________________
AMD X2 4400+ Toledo 1MB/Asus A8N-SLI Deluxe/2GB Kingston HyperX/SLI Gigabyte 7800 GTX 256MB/Creative SB Audigy 2 ZS Plat w/ Creative Inspire 6.1 speakers /180GB Hitachi PATA/19\" AG Neovo F-419 LCD/OCZ PowerStream 600W PSU/WinXP Home SP2
DoomUK is offline  
Old 02-19-2005, 06:43 AM   #13 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Alvin has the best suggestion thus far IMO.

One beep with the Award BIOS also means that it is a memory error and it needs to be resat so try each stick seperately in diff slots to see if it's a slot or one stick in particular giving you troubles
Nubius is offline  
Old 02-19-2005, 10:45 AM   #14 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 976
Default

Thanks for the help guys, but it looks like I've got to send the setup back

There's either something wrong with the CPU or Mobo, or there's an incompatibility issue with my other hardware...

Thanks a lot Dabs lol
__________________
AMD X2 4400+ Toledo 1MB/Asus A8N-SLI Deluxe/2GB Kingston HyperX/SLI Gigabyte 7800 GTX 256MB/Creative SB Audigy 2 ZS Plat w/ Creative Inspire 6.1 speakers /180GB Hitachi PATA/19\" AG Neovo F-419 LCD/OCZ PowerStream 600W PSU/WinXP Home SP2
DoomUK is offline  
Old 02-19-2005, 10:46 AM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 6
Default

This same problem happened to me it is you RAM... A long beep on asus I htink means your RAM is bad.
taddapoo is offline  
Old 02-19-2005, 10:56 AM   #16 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 976
Default

Could well be the RAM, mate... But I'm not splashing out on new memory just to find out it still doesn't work lol.

I'll get my money back, and wait a few months before a huge new upgrade
__________________
AMD X2 4400+ Toledo 1MB/Asus A8N-SLI Deluxe/2GB Kingston HyperX/SLI Gigabyte 7800 GTX 256MB/Creative SB Audigy 2 ZS Plat w/ Creative Inspire 6.1 speakers /180GB Hitachi PATA/19\" AG Neovo F-419 LCD/OCZ PowerStream 600W PSU/WinXP Home SP2
DoomUK is offline  
Old 02-19-2005, 11:28 AM   #17 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

im sorry it had to go.

This is why it is also good to have a second PC around. You can just take out some ram.

If you havnt sent it back yet, go steal someone's ram for a day. Than test it
DJ-CHRIS is offline  
Old 02-19-2005, 11:39 AM   #18 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 976
Default

I tested two seperate brands of (allbeit generic) RAM...
__________________

__________________
AMD X2 4400+ Toledo 1MB/Asus A8N-SLI Deluxe/2GB Kingston HyperX/SLI Gigabyte 7800 GTX 256MB/Creative SB Audigy 2 ZS Plat w/ Creative Inspire 6.1 speakers /180GB Hitachi PATA/19\" AG Neovo F-419 LCD/OCZ PowerStream 600W PSU/WinXP Home SP2
DoomUK is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.