HELP!!!! 8RDA3I will not boot. error code not in manual. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-30-2004, 10:21 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 374
Send a message via AIM to Soloman02
Default HELP!!!! 8RDA3I will not boot. error code not in manual.

Ok, I recieved my EPOX 8RDA3I yesterday, and installed it today. I have the optional LED thing that displays a 2 digit code if there is a problem. I think the code I get is 1d. but the manual says to see appendix E for these codes. My retarded manual does not have an appendix E.

here is my setup(shorthand ):

xp 2500+
WD 80gb
512 kingston pc3200 I also have a stick of k-byte 512 pc2700, but I will not be using it( if it clears the code then I will, but i don't think it is a ram prob, but i have been wrong before)
dvd-rw drive
cd drrive
pny 5900se
turtle beach santa cruz.
TT 420 watt
all of these components work since they were in my last setup( which was working fine earlier today)
I had the mem in dimm bank 1, then I switched it to dimm bank 2, same code. I have reset the cmos, same code.
I did connect the 4 pin ATX connector to the board. my hsf is in the right spot( at least I am pretty sure it is)

and epox website does not help me since the only manual i can download is for the onboard sound(which I won't even use)
__________________

__________________
Desktop specs:
AMD Athlon XP 2500+@ 200x11 - EPoX 8rda3I - Thermaltake 420watt silent PSU - 2x512MB PNY PC3200(DualChannel) - TT HSF - PNY 5900SE, 128MB DDR, 256-bit - - Toshiba SD-R5002: DVD-RW - NEC DVD-RW - 2 Antec 80mm fans - 1 Delta 92mm fan - 1 Antec 120mm fan- 1 TT 120mm fan - Windows XP Pro - WD special edition 80GB 7200 RPM- Seagate 80GB 7200 RPM 8MB cache - Onboard Sound - Onboard Ethernet

Notebook specs:
ACER Travel Mmate 4000LCi - Intel Pentium M 710 - 15\" XGA TFT - 512MB DDR333 - 40 GB HD - DVD-rom/CD-RW Drive - WLAN 802.11b/g - Winxp Home - Intel Extreme Graphics - Average Battery Life: 4-5 hours - 6.4 lbs
Soloman02 is offline  
Old 12-30-2004, 10:37 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

what does it do, or what doesn't it do?
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Old 12-30-2004, 10:42 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 374
Send a message via AIM to Soloman02
Default

it doesnt even post

i also did this

i disconnected everything except the psu, cpu, ram and gfx card. I got the same error. I then took out the gfx card and got error code 75 on the led. and i didn't get that annoying alarm sound( i forgot to mention it and it occurred with error code 1d

then after that i did this

I switched the kingston mem with the kbyte. and put the vid card back in, I then got code 25.

it still does not post. the manual is downloading thanks to a member of a diff forum. but for some reason, it is dling at 4.5KB/sec(wtf???) it is a 11 mB file.
__________________
Desktop specs:
AMD Athlon XP 2500+@ 200x11 - EPoX 8rda3I - Thermaltake 420watt silent PSU - 2x512MB PNY PC3200(DualChannel) - TT HSF - PNY 5900SE, 128MB DDR, 256-bit - - Toshiba SD-R5002: DVD-RW - NEC DVD-RW - 2 Antec 80mm fans - 1 Delta 92mm fan - 1 Antec 120mm fan- 1 TT 120mm fan - Windows XP Pro - WD special edition 80GB 7200 RPM- Seagate 80GB 7200 RPM 8MB cache - Onboard Sound - Onboard Ethernet

Notebook specs:
ACER Travel Mmate 4000LCi - Intel Pentium M 710 - 15\" XGA TFT - 512MB DDR333 - 40 GB HD - DVD-rom/CD-RW Drive - WLAN 802.11b/g - Winxp Home - Intel Extreme Graphics - Average Battery Life: 4-5 hours - 6.4 lbs
Soloman02 is offline  
Old 12-30-2004, 11:01 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 577
Send a message via ICQ to Kadahaf Send a message via AIM to Kadahaf
Default

nvm
__________________
Because people hate searching.
Best ram guide.
Different cpu types.
Good video card guide
Kadahaf is offline  
Old 12-31-2004, 10:12 AM   #5 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Try resetting/clearing your BIOS.

Check the manual.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 12-31-2004, 09:33 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 374
Send a message via AIM to Soloman02
Default

I fixed the problem.

It was the same problem i got the first time I got a new motherboard. for some reason the motherboards do not like the agp cards. I put in a pci card and it booted fine and i installed windows. After installing windows i put my agp card in and it worked fine.
__________________
Desktop specs:
AMD Athlon XP 2500+@ 200x11 - EPoX 8rda3I - Thermaltake 420watt silent PSU - 2x512MB PNY PC3200(DualChannel) - TT HSF - PNY 5900SE, 128MB DDR, 256-bit - - Toshiba SD-R5002: DVD-RW - NEC DVD-RW - 2 Antec 80mm fans - 1 Delta 92mm fan - 1 Antec 120mm fan- 1 TT 120mm fan - Windows XP Pro - WD special edition 80GB 7200 RPM- Seagate 80GB 7200 RPM 8MB cache - Onboard Sound - Onboard Ethernet

Notebook specs:
ACER Travel Mmate 4000LCi - Intel Pentium M 710 - 15\" XGA TFT - 512MB DDR333 - 40 GB HD - DVD-rom/CD-RW Drive - WLAN 802.11b/g - Winxp Home - Intel Extreme Graphics - Average Battery Life: 4-5 hours - 6.4 lbs
Soloman02 is offline  
Old 12-31-2004, 09:39 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,543
Default

Hey good work.

Is this the one that you were talking about at -SCF- ?
__________________
15'' Macbook Pro
Intel Core 2 Duo 2.16ghz
x1600 128MB
1GB DDR2 SDRAM
Windows XP/Mac OSX 10.5


No longer a Guru of games...
GameGURU is offline  
Old 12-31-2004, 10:29 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 374
Send a message via AIM to Soloman02
Default

yes gameguru. I don't know why the video cards do that. but that is the second time it happened.
__________________

__________________
Desktop specs:
AMD Athlon XP 2500+@ 200x11 - EPoX 8rda3I - Thermaltake 420watt silent PSU - 2x512MB PNY PC3200(DualChannel) - TT HSF - PNY 5900SE, 128MB DDR, 256-bit - - Toshiba SD-R5002: DVD-RW - NEC DVD-RW - 2 Antec 80mm fans - 1 Delta 92mm fan - 1 Antec 120mm fan- 1 TT 120mm fan - Windows XP Pro - WD special edition 80GB 7200 RPM- Seagate 80GB 7200 RPM 8MB cache - Onboard Sound - Onboard Ethernet

Notebook specs:
ACER Travel Mmate 4000LCi - Intel Pentium M 710 - 15\" XGA TFT - 512MB DDR333 - 40 GB HD - DVD-rom/CD-RW Drive - WLAN 802.11b/g - Winxp Home - Intel Extreme Graphics - Average Battery Life: 4-5 hours - 6.4 lbs
Soloman02 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.