Help! 4 monitors? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-13-2012, 08:08 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2012
Location: England
Posts: 6
Default Help! 4 monitors?

Hey guys, my student loan is due early January and like a good student i plan to spend it on "books" *cough* 3 monitors and a Tv.. I have a gigabyte 7970 windforce and wish to have an eyefinity set up on 3 dell ultra-sharps in front of me with an LG TV wall mounted above my screens. I wanted to have the big screen for watching movies and tv series mainly while gaming on the 3 ultrasharps. Is there a way i can set up the 4 monitors on my graphics card with the 4th screen being an 'optional' screen so to speak, with my 3 monitors on in eyefinity 5760x1080 at all times?
This requires higher knowledge than my petty self taught PC building. Cheers all
RKezz
__________________

RKezz is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 10:44 AM   #2 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Help! 4 monitors?

What mobo and cpu do you have?
__________________

__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 02:38 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2012
Location: England
Posts: 6
Default Re: Help! 4 monitors?

Asus p8z77 v lx mobo and a 3570K overclocked
RKezz is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 03:59 PM   #4 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Help! 4 monitors?

Well then... If I'm not mistaken you can just run the TV off the intel via hdmi.
*But I'm far from an expert.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 04:38 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2012
Location: England
Posts: 6
Default Re: Help! 4 monitors?

I hope its that simple! second opinion?
RKezz is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 06:47 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Bregadon's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Arizona,USA
Posts: 122
Default Re: Help! 4 monitors?

IIRC The 7970's come with generally 4 outputs?

You can download UltraMon and just disable any monitor you want easily and quickly and set up profiles so you just click a button or shortcut on your desktop and it will switch itself from triple monitors to quad or single or 2 etc. Very great program.

If yours does then some simple adapters to make them whatever you need will work.

If the dell ultrasharps you plan to buy have Display Port you could just daisy chain 2 to 1 then run a single to the other. and use hdmi for your tv.
Bregadon is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2012, 12:15 PM   #7 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,277
Default Re: Help! 4 monitors?

Quote:
Originally Posted by patonb View Post
Well then... If I'm not mistaken you can just run the TV off the intel via hdmi.
*But I'm far from an expert.
I'm with this. Connect the 3 in Eyefinity to the card and HDMI to the TV off your board running off the IGP. Easiest way IMO. If your LCDs don't have Display Port then most likely you will need an active DVI to DP adapter for at least one of your monitors.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2012, 09:48 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2012
Location: England
Posts: 6
Default Re: Help! 4 monitors?

The ultra-sharps do have display port and dvi connections so it sounds like this is going to be a much easier set up than i first thought! It sounds like Ultramon is going to be very useful Bregadon so ill give it a download when the time comes. Thanks guys this has been very helpful.
If there is some compatibility issue then ill look at the daisy chaining method but its looking like my motherboard should be able to do some of the work for me. Thanks All.
__________________

RKezz is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
display, eyefinity, gaming, monitor

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.