help with 3d cards - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-25-2004, 10:15 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3
Default help with 3d cards

ok so im prepping for the release of World of Warcraft and i may need a 3D accelerator card. my current display adapter is NVIDIA GeForce2 MX/MX 400. do i need to buy a new card? (the game requires 3D acceleration card)
__________________

pelekus is offline  
Old 10-25-2004, 10:33 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

I was unable to find the exact system requirements. From the looks of the screenshots, it looks like you are going to need more than a GeForce 2 MX. Are you a very heavy gamer? If so, the ATI Radeon 9800 Pro is cheap and will cut through any game around today. If you can afford it, the Nvidia GeForce 6800GT is the way to go these days.
__________________

beedubaya is offline  
Old 10-25-2004, 10:54 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

hmm... it says geforce2 or above but also says directx 9... and gforce2 is NOT a directx 9 card.
__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 10-26-2004, 03:28 AM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

your card doesn't have to support all of the DX 9 features, it just has to run DX 9 itself
you can download it from Microsoft's website

my PC is running DirectX 9.0c which is designed for the 6800's, and it runs any game that requires DX 9 as long as it's not too hard on my card, or has some features which my card doesn't support
__________________
Apokalipse is offline  
Old 10-26-2004, 06:17 AM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

i have a 9200se, would i have any inprovement from direct x 9b to 9c?
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 10-26-2004, 05:14 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

Quote:
Originally posted by apokalipse
your card doesn't have to support all of the DX 9 features, it just has to run DX 9 itself
you can download it from Microsoft's website

my PC is running DirectX 9.0c which is designed for the 6800's, and it runs any game that requires DX 9 as long as it's not too hard on my card, or has some features which my card doesn't support
thats not quite true, apok. sorry to say Depends on what is being taken advantage of. If it is using pixel shaders or not, if not then it MUST be a directx 9 card. Example would be Thief III, you HAVE to have a directx 9 card to run it due to pixel shader 1.0 being used. If you dont have that kind of card, it wont run... and I'm not sure if WoW uses this or not.
__________________

__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.