Heat sink for socket A AMD - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-05-2005, 03:14 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 200
Send a message via MSN to wongb18c
Default Heat sink for socket A AMD

I recently bought a 1.6ghz socket A AMD for a friend's comp... then found out it didn't come with a sink or fan. I was wondering if I go online buy a sink and fan do I have to be specific about a socket A cpu or will any sink fit? Do they sell oem AMD sinks for cheap? Or can anyone recommend a few.
__________________

__________________
(\'.\') Q(\'\'Q) (\'.\'(O=(\'\'Q) (*.*) t(\"t )
wongb18c is offline  
Old 01-05-2005, 03:20 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 182
Default

Yes you do need to bye a socket a HSF. Since the clock speed is quite low so a cheap HSF should work well, you can nornally find cheap one on any good pc tech website.
__________________

__________________
FAIL TO PREPARE...........PREPARE TO FAIL
http://img.photobucket.com/albums/v3...rat/banner.gif

http://www.flyingmonkeys.co.uk
gamingslave is offline  
Old 01-05-2005, 04:12 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 330
Default

any amd heat sink and fan will work
Amd64Boy is offline  
Old 01-05-2005, 05:43 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
any amd heat sink and fan will work
No this is not true. He can't go and get an AMD64 heatsink and try and fit it on an Athlon or Athlon XP processor.

You need to look for a Socket A or Socket 462 (Socket A IS Socket 462, 462 just referrs to the amount of pins in the processors, but they are the same thing, sometimes it's displayed as Socket A(462) )

Anywho, yeah look for Socket A(462) heatsink.

Just check out zipzoomfly.com or newegg.com they have a nice selection of them and pretty cheap ones too which will be all you need
Nubius is offline  
Old 01-05-2005, 07:46 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
majistic's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 1,434
Default

www.newegg.com, It is socket A.
__________________
majistic is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.