Hd Tach - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-14-2005, 06:38 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Lasrix's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 363
Default Hd Tach



This is the test i did on my Sata 200Gb. Can someone explain what im lookin at here? i dont really understand the concept of this program. i know it has to do with the read and write speed of your HD right?

Cheers-
__________________

__________________
<img src=\"http://i4.photobucket.com/albums/y137/Lasrix/fags.jpg\" >
Lasrix is offline  
Old 04-14-2005, 06:43 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,363
Default

The red bar are your results
__________________

__________________

Quote:
Ricer: from the latin word Ricarius meaning to suck at everything you attempt.
desiboi is offline  
Old 04-14-2005, 07:03 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Lasrix's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 363
Default

quite the quick one arent ya
__________________
<img src=\"http://i4.photobucket.com/albums/y137/Lasrix/fags.jpg\" >
Lasrix is offline  
Old 04-14-2005, 08:03 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,363
Default

Yeah............. lol. Nice pic of Stewie.
__________________

Quote:
Ricer: from the latin word Ricarius meaning to suck at everything you attempt.
desiboi is offline  
Old 04-14-2005, 08:07 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

It's "theoritically" the transfer rate of your hard drive.

Yet me assure you though, you won't get anywhere near those results in a real world enviroment.
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 04-14-2005, 08:16 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 2,538
Default

yep, alot of these benchmarks are nothing more than mental masturbation when it comes right down to it, what counts is how it all works together in the real world, and can you do anything with it, if its overkill you wasted $$, if its too slow to do the job then you are wating time

My main machine has 33MB/sec IDE drives, I usually see about 12-14MB/sec with light load conditions, and as little as 3-4MB/sec under a heavy load, sounds slow, but most of the time its plenty, its way faster than transferring a file across my LAN
horndude is offline  
Old 04-14-2005, 08:38 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Lan is 12.5 MEG theroretical and about 10 actual, it brings it upto almost 120 with gigabit LAN's as well

Why does it say your HD is WD btw?
DJ-CHRIS is offline  
Old 04-15-2005, 09:32 AM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Lasrix's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 363
Default

..because my HD is Western Digital? if your asking me that is .
__________________

__________________
<img src=\"http://i4.photobucket.com/albums/y137/Lasrix/fags.jpg\" >
Lasrix is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.