Having touble with Surround sound - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-03-2004, 07:03 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 241
Default Having touble with Surround sound

Hi, I recently bought a Genius Audio 5.1 Channel PCI acceleration card also known as Sound Value 5.1

I installed all revelant drivers and application put all 3 cables in the correct slots and no work...

green - front
yellow - rear
black - woofer and center..

i think .. but anyway im pretty sure i set that up right but not surround sound only.. front..


Please help.. cheers

P.S check out my graphics card question also please
__________________

Amidamaru is offline  
Old 08-03-2004, 07:20 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,349
Default

(note i have no experience playing around with pc audio) but, maybe your playing an audio file such as .mp3? mp3 does not support surround sound, so u inturn cannot listen to it as if it were... u can prolly just change some options in your audio config to allow u to use all speakers with non-surroundsound formats.
__________________

jolancer is offline  
Old 08-04-2004, 02:58 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 241
Default

No, even in the surround sound demonstration it dont allow me.
Amidamaru is offline  
Old 08-04-2004, 03:19 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 170
Send a message via AIM to Spartan 1394
Default

Black is rear and Yellow is sub and center
__________________
<img src=\"http://img.photobucket.com/albums/v210/alienhunter2049/Mysig.png\">

\".......die screaming with sharp things in your head\"

Proud Bush supporter.
Spartan 1394 is offline  
Old 08-04-2004, 03:37 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 241
Default

Sorry, I ment that

But still surround sound doesnt work.
Amidamaru is offline  
Old 08-04-2004, 01:59 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,349
Default

wat media player do u use to play the demonstration? u may just need to change the players output filter.
jolancer is offline  
Old 08-04-2004, 02:02 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 217
Send a message via AIM to NeoNemesis
Default

when you add new hardware make sure u make it surround sound. also make sure that you download the latest drivers for your speakers.
__________________

__________________
<font size=\"4\" <a href=\"http://s7.invisionfree.com/NeoForum/index.php\">My Forum</a>
we are just starting out so we need you to join!
NeoNemesis is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.