Havin a little problem.... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 07-05-2004, 08:36 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Apr 2004
Posts: 52
Default Havin a little problem....

Hey guys i am havin a little problem with my video card ( at least i think its my video card). Usuallly, when i start up my comp or in games there are green or purple bars streaming through display. Along with that problem, when playing games somne parts of the game have multicolored boxes or distorted npc's and charecters along with that bar problem.
So whats the problem here? I heard it was overheating but with many fans and a computer temp of the high 90's i doubted that. ( i tried turning the comp off overnight and througout the day but the problem persists.) BTW its a brand ner comp with a Sapphire Radeon 9800 pro 256mb
Thx guys

Laxboy15 is offline  
Old 07-05-2004, 10:18 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Jul 2004
Posts: 41

Have you check that all the pins on both the GFX card/ monitor cable are all in good cond. Make sure none are bent, also has your GPX card had all the correct drivers installed or updated... Have you tried putting the GRX card in a diffrent AGP (or PCI) slot?? Also maybe you should put your GPX card in a mates PC and see if it does the same thing to determine if it is the GRX card.


Scott Mueller is my hero.
Jarmizz is offline  
Old 07-06-2004, 10:39 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Apr 2004
Posts: 52

thx any other opinions?
Laxboy15 is offline  
Old 07-06-2004, 11:03 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Mar 2004
Posts: 1,400
Send a message via AIM to ATIRAGEPRO Send a message via Yahoo to ATIRAGEPRO
Cool "Feild Of Vision..."

Here's one... If your card comply's with part ? (who-and-the-what-not?) of the FCC standards for electronic devices, it shouldn't cause radiation, but accept any radiation from any outher electronic device... Check around your monitor (And your card) for things that might cause radiation.

Originally posted by bonehelm

I just found out I\'ve been using direct X 8.1 since its out.
He who knows when enough is enough will always have enough... - Lao Tzu
ATIRAGEPRO is offline  
Old 07-06-2004, 11:08 AM   #5 (permalink)
True Techie
Join Date: Jun 2004
Posts: 157

My worked had a similar problem with the monitor displaying weird colors and it was a bent/shorted pin on the monitor.
You light\'em we fight\'em
jayhawker01 is offline  
Old 07-06-2004, 12:49 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Apr 2004
Posts: 52

ok just switched monitors to see if it was the its fault rather then the card. When the other monitor was hooked up the same thing occured, wierd colors and many lines (used different cords of course). So the problem must be the card and how iits seated or it might need some cleaning.
and what is with the radition stuff, heeh that was a new one.
But i highly doubt that radiation is the problem becuase this problem occured randomly and i dont think i put anything near my comp since it worked and not worked
But what sort of things would cause radition

Any other potential problems for this occcurence?
Laxboy15 is offline  
Old 07-06-2004, 12:53 PM   #7 (permalink)
Super Techie
Join Date: Apr 2004
Posts: 346
Send a message via Yahoo to rakesh_1024

U will have to clean ur card.
There can also be a problem with the socket of ur card.
It could also result due to corrupted drivers.

P4 1.6GHZ Willamette core 400MHZ FSB 256KB L2 cache
Intel 845WN Mobo
256mb SD-RAM
Nvidia Riva Tnt2 M64 G-card
40GB Seagate 5400rpm HDD
300Watt PSU
Intex Cabinet
15 LG Studioworks563N
Creative Inspire2400 2.1 speakers
52x Samsung CD Burner
rakesh_1024 is offline  
Old 07-06-2004, 03:15 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Apr 2004
Posts: 52

Ok reinstalled drivers but now theres a bigger problem. At first i thouhgt i cured the problem but now its gone wrong. When start up the comp there are boxes of little colors apear all over screen and then the screen blanks out and turns black, the little light from the monitor turns from green to orange. Do u guys still think its a cleaning problem or has it gone worse?
Laxboy15 is offline  
Old 07-06-2004, 04:07 PM   #9 (permalink)
True Techie
Join Date: Jul 2004
Posts: 116

your agp or vga is not in place....!!!! or its got corbon...!
take your card out and clean it with a contact spray and also clean your agp or pci slot ... if it still happens get a new card...!!!
Vnet is offline  
Old 07-06-2004, 04:10 PM   #10 (permalink)
True Techie
Join Date: Nov 2003
Posts: 195

sounds like a burnt out card to me.. how long have you had tihs card? get a friends vid card and put it in your comp.. see how it goes.

_Abit IS7-E
_P4 Northwood 2.8C Ghz HT
_Kingston 512 DDR400 Ram [2x 256]
_Radeon 9600XT
_SoundBlaster Audigy
_Awesome looking white plain case with cool green and red power/HD lights, and a newely acquired Intel P4 sticker!
xxdryicexx is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:39 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.