Hardware RAID - what can I expect when setting it up? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-11-2007, 03:18 PM   #1 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default Hardware RAID - what can I expect when setting it up?

I am going to be setting up a hardware RAID tomorrow, but I am un sure what to expect. Is it as straight forward as software? Anyone done it here?

It will either be 1, 5 or 10 (10 is 0+1?)

Thanks for the help, Trif.
__________________

__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 01-12-2007, 02:38 AM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

Looks like I will be going point blank into this.
__________________

__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 01-12-2007, 08:43 AM   #3 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

Make sure you put the drivers on a floppy, and hit F6 before you install Windows so you can load the drivers for the RAID.

Since I haven't set one up myself, that's all the help I have to offer.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 01-12-2007, 10:26 AM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

Well, that was easy. gave the PC a dust down and check that everything was plugged in. Turned it on - still remembered the date and time was a bit out. Ctrl+m to get into the controller cards BIOS. Get as many SCSI hard drives as I can (raided old servers - excuse the pun) Ended up with 2x in RAID 1 and 5x in RAID 5 36GB 10krpm hdd. Install server 2003 (and format them there instead of the control card's BIOS)

I had a play with server 2003 too, and quite like the idea of having it at my home instead of my intended idea of a Linux NAS file server.


(The server weighed in more than I did!)
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.