Hardware Question - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-13-2003, 11:39 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 11
Default Hardware Question

Hi there.

I have the following problem:

A while ago, I messed up my processor (trying to clean the dust off it a little bit), so I bought a new one, thinking that it would fix the problem. The new one is exactly the same as the old one - AMD Athlon Xp 2000 +. The PC powers now, but nothing appears on the screen. I only saw some output on the screen once(the BIOS version and some of the pc's configuration and then it froze), and since then nothing comes on it. Also I noticed, that when I start the pc, the buttons on the keyboard don't flash for a second (and they usually do, when the system checks for the hardware). I wonder what the problem could be? Is it something with the processor (may be did not install it correctly), or could there be something wrong with the motherboard (all the drives and hdd power, though)?

Any suggestions, please?
__________________

stanelov is offline  
Old 11-13-2003, 11:46 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 185
Default

Curious, how did you clean off the dust. That might have something ot do with it.
__________________

__________________
dfi nfII ultr infinity/asus p4s800
amd 2500xp m/p4 2.6
ati 9600/ati 9600 pro
512mb pc3200/512mb pc3200
trebor is offline  
Old 11-13-2003, 12:24 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 11
Default

well, carefully ...
... but as I said i put a new processor, which made the pc work, but i am not sure why nothing comes on the screen, and that one time when it came it froze in about 20secs. ???
stanelov is offline  
Old 11-13-2003, 12:46 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 195
Default

you might be having the same problem as i am.. i also have booting and freeing problems after i treid installing a new cpu fan.. when i get home fro school im going to check my fan, i would sugest you do the same.. also, if you can get into your cmos, check your cpu fan temperature, if you arejust starting your comp and it is rapdily going up (like it is doing to me) then your problems are most likely with overheating.
xxdryicexx is offline  
Old 11-13-2003, 12:51 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 11
Default

well, i installed the new cpu and fan last night (it was pain to attach the fan to the motherboard), so as soon as i installed it i started the pc but nothing displays on the screen (i guess the cpu cannot heat over that fast). Is that still a CPU/ FAN problem, or could it come from the AGP/ Video card. I still wonder if it is the cpu, cause as i said the lights on the keyboard do not flash on hardware check-up.
stanelov is offline  
Old 11-13-2003, 12:58 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 195
Default

same with me bud, same exact problem.. it sucks so bad doesnt it =(
xxdryicexx is offline  
Old 11-13-2003, 01:00 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 11
Default

yep, I was thinking that there was something wrong with the motherboard and it couldn't power the video card, or may be something wrong with the Bios, and it wouldn't display anything on the screen.

But, now I am totally lost.
stanelov is offline  
Old 11-13-2003, 01:06 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 195
Default

read the subject that i made about my cpu fan problem, someone offered some suggestions which i will try when i get home.. that might work for you aswell since you just installed a new fan..
xxdryicexx is offline  
Old 11-13-2003, 01:18 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 11
Default

hm, i read it and now i am wondering if it would do any better to my processor if I unattach the heathsink and switch sides (left goes on the right and right on the left). Also, I am scared not to mess up the cpu again, because some of that paste or whatever it isa called that was on the heathsink is already glued to the cpu, so if i do that there might be a direct contact between the cpu and the fan, and I don't know if that will screw my cpu again?
stanelov is offline  
Old 11-13-2003, 01:19 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 195
Default

dont know bro, i have some of that stuff on my cpu aswell, but i dnt have mcuh to lose and dont want to pay a repairman 200 bucks if it might be a 1 minute job.
__________________

xxdryicexx is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.