Hardware Problem? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-16-2005, 11:38 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 26
Send a message via AIM to zygomatic Send a message via Yahoo to zygomatic
Default Hardware Problem?

Motherboard: Gigabyte GA-7VRX

I just installed another 160GB hard drive (6/7/05), had Windows running that night, and the next day, booted up my computer on 6/9/05 and it started to boot normally, but when it got past the BIOS and controller card BIOS (Promise Ultra 100TX2), the PC speaker beeped, which is unusual. I think the first time, it tried to load Windows, but then restarted. The next time, it went through the same routine, except it gave me the option to boot in safe mode, normal mode, etc. I tried all the options with no luck. I kept getting that screen, but then I started getting "load needed DLLs for HAL" Eventually I got an error that said "NTLDR is missing" This means Windows is corrupt, right? I didn't want to reinstall Windows and/or format the drive, so I tried using an old blank drive and wanted to install Windows on that so I could back up data on the first drive. The first couple times I tried installing Windows, it didn't even get to the installation, it was just hanging on the same screen for longer than usual. I tried restarting, but now I get a BSOD that says my motherboard is not ACPI compliant and suggested a few things, which I tried, but didn't work. One being flashing the BIOS. I flashed the BIOS close to a year ago to the most recent final version, but there is a beta, which I tried. The flash utility copied the BIOS off the disk, but when it tried to start erasing the BIOS chip, it didn't look like it made any progress, for at least 15-20 minutes. I reluctantly restarted my computer, but it still does the same thing, I tried flashing it one more time, but nothing. Not sure what else to do, any advice would help a lot! Thanks.
__________________

zygomatic is offline  
Old 06-16-2005, 12:03 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 584
Send a message via ICQ to daappleby
Default

this could be any number of things. First thing to try it to remove the new drive and see if it boots. It looks like that drive may be the issue.
__________________

__________________

Help us Help you:

1) <b>RTFM</b>
2) Search TF using <b>more than one</b> keyword or combination of words
3) Post specific details. We need your computer specs, your OS, and any details from the error messages you get.
daappleby is offline  
Old 06-16-2005, 12:37 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 26
Send a message via AIM to zygomatic Send a message via Yahoo to zygomatic
Default

I tried that, but I get the same problems. Lately I've just had the drive I'm trying to install Windows on connected as a single master on my motherboard. *shrug*
zygomatic is offline  
Old 06-21-2005, 11:25 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 26
Send a message via AIM to zygomatic Send a message via Yahoo to zygomatic
Default

I used another computer and I installed Windows on that 40 Gig drive. I put it into the problematic one, it goes through the BIOS, etc. still beeps (once), but when it should be loading Windows, I get a black screen with just a blinking underscore, but I can't type anything. Still haven't tried clearing the CMOS yet. Something's still f***ed.
zygomatic is offline  
Old 06-21-2005, 01:27 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 32
Default

the beep could be a post beep, or an error beep. how many beeps were there?
noboundaries is offline  
Old 06-21-2005, 02:02 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 26
Send a message via AIM to zygomatic Send a message via Yahoo to zygomatic
Default

Just one
zygomatic is offline  
Old 06-22-2005, 02:38 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 26
Send a message via AIM to zygomatic Send a message via Yahoo to zygomatic
Default

It works now! I really have no idea what I did, but I took out the battery and shorted the terminals for a few seconds, took out a few other drives and cards, and then it booted, nothing to do with Windows or anything. Thanks for all your help!
__________________

zygomatic is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.