Hardware problem?! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 10-02-2006, 02:24 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Oct 2006
Posts: 1
Default Hardware problem?!

Hardware problem?!
i think i am having a hardware problem i have recently been upgrading my pc.
i have installed a new 256 MB radeon graphics card AGP and got rid of the on board graphics..

i have also replaced my 512MB pc2100 RAM for a 1GB pc3200 RAM

i have a micro star industries motherboard which was with my computer when i bought it around 6 years ago..

my main problem is that ever since ive upgraded no matter if i re install windows or not the problem keeps coming back

right to my problem!

my computer can either:

1. restart after the windows xp screen has appeared.
2. when windows has loaded and after a short period of time the programs i am running like msn and mozilla firefox encounter errors and are forced to close a short while after this it says windows has encounted an error and then a few minutes later it will randomly restart.

after the restart my pc most likely restarts after the windows xp screen
and it takes me a good 10 restarts to be able to get into my pc again

my pc seems to work one day and not another!!

any one with any suggestions please reply to this thread or if you would like to ask me any question which would make it easier for you to answer mine dont hesitate to ask!


Keoua is offline  
Old 10-02-2006, 10:33 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Feb 2006
Posts: 32
Send a message via AIM to Aesthetic

Did you install all of the necessary drivers?

Aesthetic is offline  
Old 10-03-2006, 11:32 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
Join Date: May 2006
Posts: 43

could be anumber of things, these problems started after all your upgrades? could be your ps does not have sufficient power to handle the new video card, or could be bad ram possibly too.
doox00 is offline  
Old 10-03-2006, 02:35 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Sep 2006
Posts: 13

I suggest you go back to your original setup that you know worked. Can you put your original Ram back in and graphics card. That way you will know if its a fault on your mobo or whatever. Then upgrade the Ram first, see if that works, and then if thats ok try the graphics card. It may be as said before, your old card is not compatible with your new hardware.
fredy ramjet is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:39 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.