Harddisk space - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-18-2004, 12:32 AM   #1 (permalink)
J20
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 12
Default Harddisk space

I got 3 harddrives and my two slaves is connected to my Ultra100 Controller. One is a 160gb-WD but shows up 149.5gb, the other is a 200gb-WD but shows up 128gb.

Can someone tell me how my 200gb harddisk took a huge drop on gbs.? I'm using XP Prof. 2002 SP1
__________________

J20 is offline  
Old 03-18-2004, 12:44 AM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 118
Default Re: Harddisk space

Quote:
Originally posted by J20
I got 3 harddrives and my two slaves is connected to my Ultra100 Controller. One is a 160gb-WD but shows up 149.5gb, the other is a 200gb-WD but shows up 128gb.

Can someone tell me how my 200gb harddisk took a huge drop on gbs.? I'm using XP Prof. 2002 SP1
Yes read my other post.A 20 gb hd will [read as less than GB's,
as ikb=1024.So don't sweat it.
__________________

bluto is offline  
Old 03-18-2004, 12:52 AM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3,937
Default

J20 your 160GB is not missing any space, but your 200GB disk is obviously missing a large chunk. open a run box and type in "diskmgmt.msc". this is disk management. please tell me what is the total capacity winxp reports your 200GB disk as being. do you also see any free space? if you have free space that means parts of the 200GB are not allocated to any partitions.
ekÆsine is offline  
Old 03-18-2004, 12:54 AM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

also, what is it formatted to, NTFS or FAT32?
__________________
Apokalipse is offline  
Old 03-20-2004, 01:46 AM   #5 (permalink)
J20
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 12
Default

The total is 128 and I did have some free space before I used it but since I used it I don't know the exact amount. Its formatted NTFS
J20 is offline  
Old 03-20-2004, 01:56 AM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 405
Send a message via AIM to mousepad
Default

NTFS is the best way go to go on formats, unless you are using win98 or below... You are kinda stuck with FAT32.
__________________

__________________
me: in fact the san diego\'s pretty much hit the very top on games
friend: yeah
friend: its all the illegal labor


Computer Specs
HP Presario R4025US NoteBook
Athlon 64 AMD3200+ .... 15.4\" WXGA
1GB DDR .... 80GB + 120 GB External
DVD±R/RW .... ATI RADEON Xpress 200M
mousepad is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.