Hard drive help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-03-2004, 12:20 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 4
Default Hard drive help

I have resently upgraded my psu on my pc an after doing so was having booting problems so decided to format the hard drive i put in the xp disk deleted the partition made a new and went on to format the drive but it is saying the disk isnt readable and was unable to format...

The bios and computer detects the drive is there but it wont access it, so i thought it might be a lead error tried a differant one same problem, put the harddrive in my brothers pc as slave booted up fine and can see the hard drive in my computer when i click on it it says it needs formating but when i try it says unable to format.

Anyone have any ideas what to do?
__________________

kameo is offline  
Old 12-03-2004, 12:52 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 973
Send a message via Yahoo to intercodes
Default

kameo,

What kinda HDD is that [sata/ide]? and does the HDD make any noise ?[possible that the disk is worn out]
__________________

intercodes is offline  
Old 12-03-2004, 01:01 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 4
Default

its a Samsung sp1203n ide i think it was working fine this morning but now its doing this since i changed the power supply it did get very hot recently when i felt it though
kameo is offline  
Old 12-03-2004, 01:20 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 973
Send a message via Yahoo to intercodes
Default

kameo,

Quote:
so was having booting problems
What kinda problems? Do you get any error messages?

Okay, try this. Connect your HDD as slave to your brother's comp. Dont click on your HDD drives, instead click 'start->run' . type in 'diskmgmt.msc' and click OK.

The Xp local disk managment software should open, you can see your drive in that. Make whatever changes you want[format/partition..], set an active partition to one of your drives.

Then, connect it back to your comp and check the disc.
intercodes is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.