Graphics go 'glitchy' while playing games - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-22-2006, 05:19 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 2
Default Graphics go 'glitchy' while playing games

*sorry, wrong area to post this i think

I bought a new graphics cards a few months ago and when i'm playing high-ish spec games such as Tomb Raider.. Battlefield 2 etc after a short amount of time the graphics start to spaz out and go all glitchy. It doesn't do it with low spec games, such as Fifa 06 and other games that generally aren't as graphically demanding. The games run smooth and fine, no lag.. just this annoying graphic problem.

Somebody suggested maybe the cards over-heating or something. Well, i gave the graphics card a clean and the fan and tried the game the moment my computer started up so it was cool. It still happened, after around the same amount of time, the graphics spazzed out again. So.. i was going to get a new fan but i don't think it would do anything.

It's weird, sometimes it kicks in more on a certain camera angle in the game. If i change the angle it may get worse, better or go completely for a while just by moving the camera angle around. But usually once it starts it gradually gets worse and worse.

Once i restart the game it's fine again untill after a short period it will do it again, and again..

I'm not sure what to do. It can't be that its over-heating.

These are my specs: http://img86.imageshack.us/img86/8995/specs2zi.jpg

Any help is appreciated!
Thanks
__________________

Woody599 is offline  
Old 06-22-2006, 09:24 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

drivers 6.14?

try updating them to the latest version

http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_84.21.html
__________________

__________________
baronvongogo is offline  
Old 06-22-2006, 10:38 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 41
Default

happened to me and i updated the drivers and it fixed the problem
Pballer22 is offline  
Old 06-23-2006, 01:40 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Waphlez's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Ohio, United States
Posts: 1,976
Default

Most likely it's either:

1) The card is overheating
2) The card has gone bad
3) Outdated drivers
Waphlez is offline  
Old 06-23-2006, 05:05 AM   #5 (permalink)
PeugeotEnthusiast
 
NayNay1991x's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: United Kingdom, Leicester
Posts: 2,081
Send a message via MSN to NayNay1991x
Default

drivers are out of date
__________________
http://instagram.com/nay206pug#
NayNay1991x is offline  
Old 07-06-2006, 09:15 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 325
Default

have u used the driver that came with ure card to turn on antialiasing cause this could be the reason it only runs glitchy in taxing games
so try turning off any AA or AF settings in ure graphics card software and that might help
__________________

__________________
Athlon 64 3200+
GigaByte GA K8N-SLI
1GB Corsair Select Value
GigaByte 7300GS
80GB maxtor Hard Disk
Samsung Writemaster DVD-RWDL 16x
Thermaltake mambo case w/ 430 PSU
Windows XP Pro
17\" Proview LCD
mophead740 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.