Graphics card that record video - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-21-2005, 01:20 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 74
Default Graphics card that record video

I wan to ask if there's any graphic cards that can help me record program from the tv and act as a graphic card? And is MSI 9250SE 128mb tv-out enough for the games on the market and until the end of the year?? Thanz alot for any replies.. coz i would like to noe more abt the graphic card before buying them... Thanz..
__________________

tikitaha is offline  
Old 04-21-2005, 01:26 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 10
Default

That card sounds like it is only a TV out card. Meaning you can display whats on your computer on your TV, but NOT capture what's on your tv onto your computer.

You need to either get one of the Radeon All-In-Wonder cards, or look at something like the card I have which is marked as VIVO (video in/video out) The VIVO cards don't have all the extra features that the AIW does, but there cheaper. I payed 299(Canadian) close to a year ago for my Asus Radeon 9600xt VIVO. They are down around the 200-250 mark in Canada now.
__________________

fotowca is offline  
Old 04-21-2005, 01:32 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
idiotec's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,748
Default

I would also consider going seperates if you want to play games. Get something like the 6600GT for graphics and then just pick up a tuner card seperately. You will get much better graphics support for games this way and still have the abaility to capture video.
__________________

BE HEARD - Techonvent
DS3 | E6400 - 3.2GHz 24/7 | 2GB OCZ PLat. PC6400 | 6800GT | Zippy 460W
What the world needs is more geniuses with humility, there are so few of us left.
idiotec is offline  
Old 04-21-2005, 01:39 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 74
Default

Quote:
Originally posted by fotowca
That card sounds like it is only a TV out card. Meaning you can display whats on your computer on your TV, but NOT capture what's on your tv onto your computer.

You need to either get one of the Radeon All-In-Wonder cards, or look at something like the card I have which is marked as VIVO (video in/video out) The VIVO cards don't have all the extra features that the AIW does, but there cheaper. I payed 299(Canadian) close to a year ago for my Asus Radeon 9600xt VIVO. They are down around the 200-250 mark in Canada now.
Thanz for both the replies.. i would like to ask that u mean a VIVO card will enable u to capture and act as a graphic card?? and are there and recommendations for cheap and decent graphic card... coz i'm going to buy a com at the end of the year... so this card juz haf to last till then..
Thanz alot for the replies..
tikitaha is offline  
Old 04-21-2005, 01:52 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 499
Default

If you're looking to use your PC as a PVR (DVR).. this site is one of the best. Has all of the info you need:

http://www.byopvr.com/
__________________
<a href=\"http://www.democracynow.org\"><img src=\"http://i5.photobucket.com/albums/y165/smileygladhands/linkbanner468x60.gif\" border=\"0\"></a>
\"All over the place, from the popular culture to the propaganda system, there is constant pressure to make people feel that they are helpless, that the only role they can have is to ratify decisions and to consume.\" -Noam Chomsky
smileygladhands is offline  
Old 04-21-2005, 03:05 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,433
Default

1st off..the 9200 SE wont last you for any games this year. Hell, it was obsolete a year ago. VIVO is Video In/Video Out. It means you can input output video onto your computer to and from an external source. I think a VIVO card would work for you. And as idiotec said, a 6600 GT with VIVO should be perfect.
__________________





-AMD Athlon 64 3200+ Winchestor
-MSI K8N Neo4-F
-Sapphire Radeon X850 XT
-2x 1024 Corsair XMS Pro

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value="Search!"></form> Search TF before you post!
dhw200 is offline  
Old 04-22-2005, 03:13 AM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 74
Default

okok.. Thanz alot for all the advises.. Really appreciated..
__________________

tikitaha is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.