Gooood Ram???? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-25-2005, 09:50 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,286
Talking Gooood Ram????

hey, i saw those alienware systems with DDR2 ram, clocked at like 500MHZ and I was wondering how i could get that??
I'll get the 939 Asus or Msi SLI mobo, with all the good stuff, so is it possible do have DDR2? i want dual channel too
__________________

__________________
Samsung QX410 notebook <-- lol, I'm always on the go these days :(
pc_boy is offline  
Old 05-25-2005, 10:15 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

1.) only intels have ddr2; and as you say, buy an intel, go to hell
2.) ddr1000 is impossible unless you OC a lot
3.) the 939 asus mobo is a ****ty bad, while the msi sli board isn't as good either; the DFI lanparty is much better
4.) once again, how the hell can you reach ddr1000 w/o OCing?

and if you see something that alienware has, then you'll know that other places will probably have the same thing for a lot cheaper
__________________

__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 05-25-2005, 10:18 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

All AMD asus are crap, DFI Lanparty are the best (second and third are ABIT and MSI)

DDR2 is Intel only, and not faster than DDR when you overclock both. Intel processors limit DDR2 to 533 anyways
DJ-CHRIS is offline  
Old 05-25-2005, 10:41 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 577
Send a message via ICQ to Kadahaf Send a message via AIM to Kadahaf
Default

ASUS mobos are NOT crap I've had 3
one for my xp 1800+
one for my xp 2400+
and one for my old 2800+ 64

yet to have any problems, some compatibility problems but nothing major
__________________
Because people hate searching.
Best ram guide.
Different cpu types.
Good video card guide
Kadahaf is offline  
Old 05-25-2005, 10:47 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Well I have one and it's crap

And ask anyone else, their crap
DJ-CHRIS is offline  
Old 05-25-2005, 10:47 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

Quote:
some compatibility problems
there ya go, a good board shouldn't have compatibility problems with anything (unless its something crappy)

and i think older asus boards were actually ok..i'm not sure
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 05-26-2005, 12:48 AM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
majistic's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 1,434
Default

No they arent crap. They are pretty good.
__________________
majistic is offline  
Old 05-26-2005, 02:21 AM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

Quote:
Originally posted by majistic
No they arent crap. They are pretty good.
just because they worked for you doesn't mean it's good.
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 05-26-2005, 02:41 AM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
2.) ddr1000 is impossible unless you OC a lot
You aint gonna reach DDR1000 period.....end of story lol, not with DDR modules...

ASUS is crap dude...you people say "it worked for me" yeah did you bother overclocking them? Because that's the situation at hand here......yeah my toyota works, but it also leaks gas an has horribly aligned tires (no longer actually have that car and didn't leak gas lol, just making a point) doesn't mean it's good simply because it works at stock.....point being ASUS does suck ESPECIALLY for OC'ing...

If you want to OC the best combo right now is a DFI Ultra-D board or SLI if you want it, some good RAM like TwinMOS (require a lot of voltage but WILL OC) OCZ Platinum Rev2s, G.Skill LA's PQI Turbos, Patriot XBLs and I think kingstons hyper-X have BH-5 chips which will OC high but also require a lot of voltage.....couple on of those RAM modules with a 3200+ venice and you'll be stylin in terms of OC'ing.
Nubius is offline  
Old 05-26-2005, 07:56 AM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

Asus are okay if you're not overclocking, but if you are, then forget it.

when he said the DDR2 could be clocked at 500MHZ, I think he meant DDR500.
normal DDR can get 500MHZ anyway. some RAM can even get 600MHZ
I've seen G.Skill (DDR1) RAM reach over 600MHZ with CL3
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.