Good Reason to stick with S754 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-27-2004, 07:29 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 42
Default Good Reason to stick with S754

Hi Everybody


I was wondering Why i sould pick the S939 i hear everywhere that it has better upgrade skills and its bit faster etc.

But consider this not only for me but for most other poeple who was thinking about getting an new PC.

the most of us still stick with older PC's with maybe P3's or bit higher and are looking to get new pc with new components right?

But what of use does it have to buy a expensif socket 939 CPU with a rather pricey mainbord, becaue most people want just 2Ghz or bit higher and who cares about dual memory its not that big defference in performance and most of us don't want all that high end Pc's with super mega fast graphics prossesings and also manny people
keep there new system for about 3/4 years in meanwile in that time newer mainbords and sockets are availble and even better CPU's up to 4 Ghz of higher and also in that time we got to move on better system because newer applications and newer technologie becomes avaible to us

So many people would buy a newer system soon *** possible because they lack the power of there system for todays gaming and applications and why could they wait for a year two for the socket 939 to or maybe newer sockets to become cheaper its not worth the waiting.


Wroth this little story for people who also stil thinking what to choose between a socket 939 or much cheaper socket 754 CPU's and mainbords.

If you would like to prove that iam very wrong lets hear it.
__________________

livingdaylight is offline  
Old 10-27-2004, 08:27 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 439
Default

Look at my first post in this thread right here.
__________________

WQ87 is offline  
Old 10-27-2004, 10:43 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 80
Send a message via AIM to sKaD Send a message via Yahoo to sKaD
Default

Anything that you put in your computer is pretty much your preference.

If you feel that you only need so much performance from your computer, then don't get the best. And if you wont use the upgrade possibilities of the S939 then go with what you can afford and what will fit your needs.

Your not wrong. Just grammatically incorrect.
__________________
:: Free iPod! :: FireFox! ::

http://img67.photobucket.com/albums/...4d/sig/sig.jpg
<font size=\"1\">System Specs:
<u>Work Machine</u>: Apple G5 w/ Dual 1.8GHz, 1GB PC3200 RAM, 180GB HDD - OS X.3

<u>Play Machine</u>: AMD Duron 1.6GHz, 512MB PC3200 RAM, 40GB HDD, Some Crapy Vid Card - Win XP Pro</font>
sKaD is offline  
Old 10-27-2004, 10:51 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

I went with Socket 754 because 939 was just too darn expensive when I built. It was like almost $600 for a processor when I could get a socket 754 for like $200. My socket 754 will get me a few years, but I am planning on building a new rig for Unreal Engine 3 anyway. =)
beedubaya is offline  
Old 10-27-2004, 12:24 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 42
Default

Exacly as you said FOR a FEW YEARS meanwhile there would be a huge price drop for most 4 GHZ and there mainbords so its bit of pointless to buy a high end system now.
livingdaylight is offline  
Old 10-27-2004, 09:52 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 1,626
Default

how mny times i gota say this?!? there is a search button, u dont need to post it again... Here i go again. AMD NOW has 939 cpus in all ve3rsion: 3000, 3200, 3500. No point into getting 754 anymore. The mobos are same price: av8 3rd eye 130$ is best one u can get...
You also have dual channel on 939, and much better possibilities of upgrading
__________________
My current specs:
i7 920
Biostar TPower x58
3x2GB g.skill
XFI GTX260 Black Edition
640 WD Caviar Black
Vista Home Premium x64
U-Toast is offline  
Old 10-27-2004, 11:45 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 439
Default

Quote:
Originally posted by U-Toast
how mny times i gota say this?!? there is a search button, u dont need to post it again... Here i go again. AMD NOW has 939 cpus in all ve3rsion: 3000, 3200, 3500. No point into getting 754 anymore. The mobos are same price: av8 3rd eye 130$ is best one u can get...
You also have dual channel on 939, and much better possibilities of upgrading
Look at the 3400+ and 3700+ potentiols. They are similar to their counterparts, yet are half the cost. Although they lack Dual Channel Capabilities, their extra cache makes up for it.
WQ87 is offline  
Old 10-28-2004, 12:30 AM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 250
Default

Quote:
how mny times i gota say this?!? there is a search button, u dont need to post it again... Here i go again. AMD NOW has 939 cpus in all ve3rsion: 3000, 3200, 3500. No point into getting 754 anymore. The mobos are same price: av8 3rd eye 130$ is best one u can get...
seriously livingdaylight, you're kind of outdated. you should first check all your sources before you post a nonsense, totally wrong, misleading post. S939's are not only for 3500 or higher, they started producing
s939 for 3000,3200,3500, just like what U-toast said. if you look at it compared to the s754, they're the same price. Think about it, would you get a lamborghini or a hyundai, at the same price???

Please. don't post anymore topics concerning S754s and S939. There should be no dispute over this topic.
__________________
<img src=http://us.f2.yahoofs.com/users/41b40799z1e7cbc64/2a2b/__sr_/8c8d.jpg?phCsRuBB.0_pqmvX>
geo3tech is offline  
Old 10-28-2004, 12:34 AM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 250
Default

whoops sry. how'd dat happen
__________________
<img src=http://us.f2.yahoofs.com/users/41b40799z1e7cbc64/2a2b/__sr_/8c8d.jpg?phCsRuBB.0_pqmvX>
geo3tech is offline  
Old 10-28-2004, 05:40 AM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 383
Default

y is ur post there twice?
__________________

__________________
SNiPeRViRuS is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.