Good enough? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-26-2005, 07:22 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 2
Default Good enough?

ok, so i figured it was time i did upgrade my computer a little bit, and i don't know a whole lot about computers, but i was wondering if the stuff i'm buying is o.k to play newer games like doom3 or HL2 maybe.

-AMD Athlon64 3400+ (2.4GHz) 512k L2 Cache, Socket 754
-Sapphire Radeon 9600XT 256MB DDR w/DVI, TV-Out
-Gigabyte K8NS Pro nForce3 250GB w/Audio, Gigabit LAN, FireWire, ATA & SATA-RAID, DDR400, Socket 754
-Seagate Barracuda 7200.7 200GB - 7200RPM, 8MB Cache, SATA150
-GeiL Ultra-X Platinum (Ultra Low Latency) 512Mb PC3200 DDR400 2 2-2-5 5ns

And I was just wondering if a socket 939 motherboard will work with 754 processor.
Thanks for any help/info.
__________________

AMDGodz is offline  
Old 05-26-2005, 07:30 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

You got everythign waaaaaaaaaaaay out of whack what is your budget?

To be honest, it's one of the worst setups I have seen. An oldskool (powerful) processor (socket 754 bottlenecks your RAM) with an oldskool graphics card. And expensive low latency ram
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Old 05-26-2005, 07:30 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

The names "Socket 939" and "Socket 754" pretty much tell you that they aren't compatible.....it's two completely different sockets so no a 754 processor won't work, it won't even fit into the socket because the number tells you how many pins the processor have.

Doom3 isn't going to play that well since it doesn't like ATI cards.....HL2 should be able to be played at like 1024x768, max graphics with no AA and no AF, I'd suggest you look into a 6600GT graphics card
Nubius is offline  
Old 05-26-2005, 08:49 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

yea, that's a very screwed up setup

like chris said, what's your budget?
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 05-26-2005, 08:51 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 406
Send a message via AIM to MrBebop26 Send a message via Yahoo to MrBebop26
Default

Some 939 and 754 mobo's accept both, but some dont. I have a DFI LanParty UT SLI-DR and it can run a 939 or 754.

-Ryan
MrBebop26 is offline  
Old 05-26-2005, 08:54 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Quote:
Originally posted by MrBebop26
Some 939 and 754 mobo's accept both, but some dont. I have a DFI LanParty UT SLI-DR and it can run a 939 or 754.

-Ryan
Nope 939 only, only one asrock can run both
DJ-CHRIS is offline  
Old 05-26-2005, 08:59 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 2
Default

lol, yea i dunno what i'm doin, umm my budget is only about $1500, i just need somethin that will run newer games, any suggestions?
AMDGodz is offline  
Old 05-26-2005, 09:36 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

AMD 64 venice 3200+ w/ stock hsf (7700cu w/ Arctic silver if you want to overclock)
DFI lanparty ultra-d
1 gig twinmos ram (el plat. rev2's if you want to overclock)
seagate 200gb SATA HDD
any case
OCZ modstream 520W
eVGA 6800GT
NEC 3510A
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 05-26-2005, 09:43 PM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

What's wrong with overclocking the twinmos? Don't OC as and need more voltage
DJ-CHRIS is offline  
Old 05-26-2005, 09:44 PM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

meh

i wasn't thinking, i haven't had a lot of sleep
__________________

__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.