GeForce FX 5600, Dual Monitor not functioning - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 03-29-2005, 10:13 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Mar 2005
Posts: 2
Default GeForce FX 5600, Dual Monitor not functioning

I recently acquired my adapter back for the DVI port on my GeForce 5600, and decided "Hey, why not TWO monitors. I can be cool". However, for whatever reason, it is not receiving any sort of input, and the computer doesn't even recognize that it exists.

Before you start, YES the monitor works, and YES the Adapter SHOULD be working, it worked with another computer only last week.

Any ideas on this? Is the card known to not use the DVI port when the VGA is already taken up?

Or am I retarded?

Riev is offline  
Old 03-29-2005, 10:30 PM   #2 (permalink)
Elbatrop1's Avatar
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,057

Right-click your desktop>properties>settings tab>click on the rectangle with the number 2 and check the box that says "extend my windows desktop onto this monitor"


Intel E6750...........PSN: ELBATROP
XFX nForce 650i Ultra
Patriot PC2-6400 8GB (4x2GB)
eVGA 9800GT
36GB WD Raptor
120GB SG
Logitech X-530
Samsung SyncMaster 931c
Samsung SyncMaster 750s
Windows 7 Home Premium 64
Elbatrop1 is offline  
Old 03-29-2005, 10:39 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Mar 2005
Posts: 2

No no no. I don't think I made myself clear then....

The monitor does not receive input, and Windows does NOT detect it. Even during POST it has nothing on it and receives nothing.
Riev is offline  
Old 03-29-2005, 10:49 PM   #4 (permalink)
The Water Cooling Guru
aspire's Avatar
Join Date: Feb 2005
Location: United States
Posts: 5,308

maybe your monitor connection has a broken pin or is just dead. I have a 5600 ultra and i ran it with dual monitors last week. Try plugging your first monitor into the other port.
If I help you with something, you think I'm the bomb, or you just like what I said, rep me by clicking the star under my post.


The Official Tech Forums Water Cooling Informational Guide
aspire is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:44 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.