Geforce FX 5600 clock problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 06-11-2003, 09:37 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jun 2003
Posts: 4
Angry Geforce FX 5600 clock problems

Alright, here it goes. I just purchased a Gainward Geforce FX 5600 video card. After installing it, it seemed to be slower than my GF3 ti200! I downloaded and installed 3Dmark03 and ran the benchmark, got 2098. I didn't test it with the GF3.
My system is an Athlon 2600+ on an Abit NF7-s with 512mb of ram, running WinXP. According to 3DMARK my VGA clock is running at 100.3 and VGA core clock is running at 50.1 (xpertool shows them at 300/400). It also shows the total AGP memory as 0, though local video memory is 128 and total is 166.
It also shows my mobo settings as (rate) 8X (4X enabled), aperture size of 0B and fast write (disabled). I looked at my cmos settings, and I am running 8X, 128mb aperture, and fastwrite enabled.
I tried advancing the speeds on the memory card too, got to 315/420 and 3Dmark showed 104/60.
The setup guide for the video card says to skip the step where you hook up the external power connector, and I did not see one anyway. I am running an enermax 300W PS.
Any help would be greatly appreciated, this is driving me crazy.

unplugme is offline  
Old 06-11-2003, 09:39 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jun 2003
Posts: 4

BTW, yes I am using the latest drivers and bios for the card, and I have updated the bios on the mobo.

unplugme is offline  
Old 06-12-2003, 03:11 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jun 2003
Posts: 4

14 for the 2.0 board. I have no problem with system stability, computer hasn't crashed once in the last month. I am using the latest 3Dmark03 v 320. All games except the first one drag at like 12fps. Playing freelancer it seems slower than my GF3 ti200, and dungeon siege is about the same.
I fixed all of the mobo problems by reinstalling the Nforce drivers, now all that is showing wrong is the clock memory speed and core speed. I will have to look into a bigger PS though, I am running 2 HD's, CD-RW, DVD, SB Audigy....
You are running the same mobo on your old comp as I am, though I am running a not overclocked 750. It is so darn slow compared to this fresh pony here, even with the clock speed problem. But hey, it has been running strong for 2+ years...can't complain.
unplugme is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:22 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.