gaming performance... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-19-2005, 06:45 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 375
Default gaming performance...

how good of settings could i play half life 2 at with my computer?

also i have about 200 dollars to spend on upgrades, suggestions?

check sig for specs
__________________

SteveGTA is offline  
Old 04-19-2005, 06:49 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

i have the exact same setup as you and i can turn every high along with 4xAA and 16xAF without feeling any lag on cs:s (dunno about how HL2 is, but i'm guessing it's probably the same)

the only way i can ever lag on cs:s is if my crappy adelphia cable has a lag spike

btw, if you have $200, the upgrade to 6800gt is definitely the way to go, since 2x6600gt in SLI isn't very goodfor the price/comparable to 6800gt
__________________

__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 04-19-2005, 06:50 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Save your $200, that money won't do much good for that system.

You could probably run HL2 with high settings, 8x AF and 2x AA pretty easily. If you're still getting good framerates, just keep jacking up the settings until they start to drop below 40.
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 04-19-2005, 06:53 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

gaara just reminded me

save up for dual core!
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 04-19-2005, 06:54 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
Save your $200, that money won't do much good for that system.
Sure it would. Yeah he can still play it maxed with the 6600GT, but he can play it even better with the 6800GT and with more AA
Nubius is offline  
Old 04-19-2005, 07:00 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 375
Default

i am saving for the dc amd 64's and that is the main reason i got the 3200. but if there is anything that could improve performance a lot then i will get it. i may get the 6800gt but that would take away all the money that im saving for the dc.
SteveGTA is offline  
Old 04-19-2005, 07:16 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,433
Default

ull run it fine. I also believe that CS: Source is less demanding than half life 2. i scored 75.5 FPS in CS: Source with every setting maxed and 8xAA and 16xAF. In half life 2, i got more around 65 fps.
__________________





-AMD Athlon 64 3200+ Winchestor
-MSI K8N Neo4-F
-Sapphire Radeon X850 XT
-2x 1024 Corsair XMS Pro

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value="Search!"></form> Search TF before you post!
dhw200 is offline  
Old 04-19-2005, 07:31 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 314
Default

Unless you got a lot of money, I would not worry about dual core since they will be a lot when they first come out. And to answer your questions, your computer should run hl2 on some nice settings, and 200 bucks will not really help you out that much, so I would save it up for future upgrades.
Vampire_Slayer is offline  
Old 04-19-2005, 08:51 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 587
Send a message via AIM to Sport1031
Default

Thats what I have but I only have 512 MB RAM. (I know, I need more.) I play will all settings maxed, but model detail and texture detail at medium. No AA or AF. Trilinear filtering.
Sport1031 is offline  
Old 04-19-2005, 10:34 PM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Either another 6600GT or crap for overclockig
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.