Future Compatibility - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-05-2005, 09:07 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 8
Default Future Compatibility

Hi, i'm just about to upgrade my graphics card, however to do this I need to upgrade my motherboard and RAM as my current system is a Dell and their RAM has special timings which make it incompatible with other motherboards. My question, so that I can avoid such a situation again in the future, is which type of RAM currently available just now do you think will be supported by currently unreleased motherboards which support intel x64 or dual core chips? Basically, if you were going to buy RAM now, with the intention of upgrading your processor and motherboard in the not too distant future, what would you go for? cheers
__________________

jondo is offline  
Old 03-06-2005, 02:04 AM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13
Default

Well the best out there is DDR2 400(pc3200) seems to be compattable with all the newer MOBOs out there GL and happy hunting
__________________

sytosis is offline  
Old 03-06-2005, 05:04 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 8
Default

thanks man, thats probably what i will go for then
jondo is offline  
Old 03-06-2005, 09:37 AM   #4 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

DDR2 is not supported by AMD yet, so you'd have to go with Intel for now.

DDR2 is also expensive.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is online now  
Old 03-06-2005, 11:10 AM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

and ddr2 is not pc3200, the lowest i have seen is pc4300.
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 03-06-2005, 11:56 AM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 549
Send a message via AIM to bigtimeballer50
Default

ddr4 i think is pc3200
bigtimeballer50 is offline  
Old 03-06-2005, 01:19 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

DDR4? pff nice typo it's not even out yet

DDR2 is a waste of money, it gets beaten out by normal DDR in AMD systems.
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.