Friend asking a question need answer ASAP - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-20-2005, 11:29 PM   #1 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default Friend asking a question need answer ASAP

Quote:
MM: Oh yeah, I'm not too up to date with duel channel RAM capabilities and restrictions. If I have 2 sticks of RAM running in duel channel, I won't be able to add in any more sticks to get tri-channel for example if I wanted to, correct?
MM: And if I did only have 2 sticks of RAM in duel channel, would I be able to add in anymore that are not in duel channel?

Anyone know the answers? lol i dont....
__________________

c0rr0sive is offline  
Old 04-20-2005, 11:38 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default

Umm make it simpler,

MM: The thing is, I'm not sure if motherboards support doing dual channel with 2 sets of 2 sticks of RAM
MM: I know they do with 1 set of 2 sticks
__________________

c0rr0sive is offline  
Old 04-20-2005, 11:50 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

You have dual channel (two sticks) and quad channel (four sticks) all which must be the same size, and preferably brand and type. I have however heard that using all four DIMM slots will actually downclock you RAM speed.

For example, on some socket 939 boards, I've read that using all four DIMM slots downclocks the speed the 333MHz for some reason.

And you can add memory to any DIMM slot, you just have to do it in the correct order by the colour codes.
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 04-20-2005, 11:57 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default

Ok thanks
c0rr0sive is offline  
Old 04-21-2005, 12:00 AM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default

So quad channel will work with this mobo? http://www2.newegg.com/Product/Produ...131-517&depa=1
c0rr0sive is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.