Formatting hard drive!!!!! - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-28-2004, 10:40 AM   #11 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 973
Send a message via Yahoo to intercodes
Default

ardy89,

Windows 98 BD - http://users.pandora.be/littlebrothe...ads/boot98.exe

Windows 98 SE BD - http://www.mirrors.org/archived_soft...1/boot98se.exe

__________________

intercodes is offline  
Old 11-28-2004, 07:32 PM   #12 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 133
Default

not 100% sure, but I think if you put in a dos/98 bootdisk made on any system, restart and press the relevant function key to open up the command prompt on the A drive, you should be able to run fdisk at the prompt. This will allow you to delete/change/add partitions to your harddrive, you can then insert the xp set-up cd and this will format and install on the primary partition.

Hope this helps.

Duncan
__________________

duncan is offline  
Old 11-28-2004, 08:13 PM   #13 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

All this would not work for NTFS.
Try your XP CD or get a third party NTFS formatting tool.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 11-28-2004, 08:47 PM   #14 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 133
Default

it worked for me - and i'm running and NTFS formatted HDD - I used fdisk off an old 982E boot floppy just to remove the existing partition when I wanted to completely replace xp home with xp pro - then inserted the cd and it gave the option to format the dirve as NTFS..

Duncan
duncan is offline  
Old 11-28-2004, 08:49 PM   #15 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Yes, it works with the XP disc. You cannot format using NTFS using a 98 floppy though.
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.